Studievejledning

Matematik bestået hvornår?

22. maj 2008 af ShaRkeT (Slettet)
Hej med jer.

Jeg står i den kedelige situation at jeg er ikke er særlig god til matematik, hvilket også smitter af på mine karaktere i faget. Jeg har faget på A-niveau og har derfor lige været til skriftlig eksamen i det. Min egen vurdering af hvordan det gik er, at jeg tror det er ca. 50/50 om jeg består faget eller ej. Jeg er så uheldig at jeg også skal op i det mundtligt, hvor jeg ligeledes tror på der er 50% chance for at jeg består. I mine årskarakterer for faget har jeg fået 4 mundtligt og 02 skriftligt.

Mit spørgsmål er derfor hvor meget der skal til for at bestå selve faget. Her har jeg hørt flere forskellige versioner. Den ene er at man bare skal have et snit på over 02 når man tager gennemsnittet af både års- og eksamenskaraktererne. Den anden er at man både skal bestå i årskarektererne og i eksaminerne.

Jeg ved at der er blevet stillet lignende spørgsmål herinde, men der er så også kommet vidt forskellige svar.
Desuden er mange af disse spørsmål fra den gamle reform, hvilket muligvis også kan have indflydelse. Jeg vil derfor gerne have på plads; Hvornår har man bestået et fag og hvornår har man ikke?
Hertil har jeg et underspørgsmål:
Hvilke muligheder har jeg for senere at kunne bestå matematik A?

På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Du skal jo have fat i Allan_Sim.

Som jeg forstår det, skal dit samlede gennemsnit (dvs. gennemsnit af både års- og eksamenskarakterer) blot være over 02.

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2008 af monafona (Slettet)

Det første som du skrev er korrekt: ''et snit på over 02 når man tager gennemsnittet af både års- og eksamenskaraktererne''. For jeg kan huske min uretfærdig matematik lærer der sagde til en elev at hun vidste at han ville dumpe til den skriftlige eksamen derfor gav hun ham 4/4 så han kunne bestå i hele faget matematik

Svar #3
22. maj 2008 af ShaRkeT (Slettet)

Jeg håber du har ret, DeutscherDäne, for hvis det passer kan jeg jo nøjes med blot at få 02 i enten mundtlig eller skriftlig.

Tak for svaret i øvrigt. :)

Svar #4
22. maj 2008 af ShaRkeT (Slettet)

Det lyder jo udemærket så! Men hvis katastrofen nu skulle indtræffe og jeg hverken får 02 skriftlig eller mundtlig, hvad har jeg så af muligheder for senere at bestå Matematik A?

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2008 af mikeh (Slettet)

hej med dig..

selvom du får 00 i skr. matematik har du bestået matematik A..

jeg har selv haft ringet ind til universitetet til et studie der kræver MAT A bestået, samt jeg har snakket med studievalg som er landsdækkende..

ALLE de karaktere du har fået i matematik tæller med i snittet, så selvom du får 00 i den skr. eksamen har du bestået: 02+00+4 = 6/3 = 2

så du har akkurat lige bestået!

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#5 du glemmer at han også skal have både en mundtlig og skriftlig eksamen. Derfor skal han bestå det ene

jv.
(02+00+4+00)/4 = 1.5 (to eksamener dumpet)
(02+00+4+02)/4 = 2 (en eksamen dumpet)

Svar #7
22. maj 2008 af ShaRkeT (Slettet)

Tak for alle svarene!
Er der nogen af jer der egentlig har en ide om hvor lang tid der plejer at gå før man kan få sine karaktere af vide fra de skriftlige eksaminer?

Brugbart svar (1)

Svar #8
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#7 min bror fik dem vist inden han blev student. Men det var måske et særtilfælde :)

Brugbart svar (1)

Svar #9
22. maj 2008 af 5 (Slettet)

Vores skole får alle skriftlige opgaver at vide den den 19 juni. Det er 2 dage efter censormødet omkring opgaverne, så det kunne også godt være,der var flere skoler, som fik dem deromkring.

Brugbart svar (1)

Svar #10
23. maj 2008 af blommegaard (Slettet)

På vores skole bliver karakterene først offentliggjort d. 23. juni. Der er altså nogle, der er blevet studenter, inden de kender de skr. karakterer. (De første bliver studenter d. 23 om morgenen).

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. maj 2008 af missheidi (Slettet)

#10

Så det jo faktisk ikke sikkert de kan regne med de bliver studenter. Det kan jo være, at deres skrftlig eksamen er gået så dårligt, at de dumper det hele...

Så jeg tror nu, at I får dem før..

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Jeg har aldrig dumpet en eksamen.

Brugbart svar (1)

Svar #13
23. maj 2008 af nåna (Slettet)

har man bestået hele faget (altså matematik), hvis man på B-niveau får 4-02 i standpunkt og 4-00 til eksamen?

Brugbart svar (1)

Svar #14
23. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#13 I dit tilfælde er spørgsmålet irrelevant "nåna". Du vil jo altid være dum.

Brugbart svar (1)

Svar #15
23. maj 2008 af mikeh (Slettet)

danielpetersen? hvad er der dog med dig? prøv ta den med ro?
det hjælper jo ikke noget at du skriver noget ubrugeligt til folk? så hold dig væk!

ja du har bestået hvis snittet af de 4 karaktere er 2 eller over(ingen afrunding)

Brugbart svar (1)

Svar #16
23. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#13

Ja, du har bestået :) 4+4+2+0 er lig med 10, og 10 divideret med 4 er lig med 2,5 hvilket lige er på den rigtige side af 2,0

Brugbart svar (1)

Svar #17
23. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#16 Du vil åbenbart gerne vise os, at du kan lægge et par tal sammen. Flot Blackdcuk! Jeg ved jo godt, hvor dum du er. Du har ingen matematiske evner.

Brugbart svar (1)

Svar #18
23. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#15 nej, du får mig til at grine lille dreng. Du fatter bare ikke noget

Brugbart svar (2)

Svar #19
23. maj 2008 af mikeh (Slettet)

hvorfor fatter jeg ikke noget ? #18?

jeg synes bare at det er nedern at du skal kigge ned på folk og nedgøre dem bare fordi du er dygtigere? vi ved jo godt du er dygtigere, derfor behøver du ikke nedgøre dem? du er en af dem der er skyld i at folk fra din klasse er dumme, fordi de ikke tør spørge læreren om hjælp fordi at du vil drille dem..

jeg er glad for jeg ikk er en nørd som dig? du er sikkert pisse fed og grim og har briller.. du kan sikkert ikk engang spille bold uden at falde over den

Brugbart svar (1)

Svar #20
05. juni 2008 af TheGame (Slettet)

Hey folkens, jeg har samme problem som #0

Problemet lyder følgende:
dansk mundtlig årskarakter: 02 vægt: 1
Dansk mundtlig eksamen: 00 vægt: 1
Dansk skriftlig årskarakter: 4 vægt: 1
Dansk skriftlig eksamen: x vægt: 1

dvs mit regnestykket må være:
02 + 00 + 4 + x = 2
dvs x> eller lig 2? (8 div. 4 =2)
men har jeg også regnet det rigtigt ud, med hensyn til vægtningen af karaktererne?

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.