Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK C, EKSAMENSSPØRGSMÅL

24. maj 2008 af kellekelle (Slettet)
Jeg har også matematik på c-niveau. Og Hvis badooo mener at kunne hjælpe mig hvis jeg skriver et par spørgsmål.
Så ville jeg være rigtig glad. Skal til eksamen på mandag, så sidder lige nu og sveder:)
Er ikke så skarp til eksponentiel vækst og potensfunktioner.

1. eksponentiel vækst
- Gør rede for begrebet eksponentiel vækst.
Forklar betydningen af a og b i regneforskriften for en eksponentiel udvikling.
Tegn grafen i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem(Bliver nok lidt svært her på siden, men evt et tip til hvordan jeg gør det.)
Giv et eksempel på anvendelse af en eksponentiel model.
Forklar hvordan man kan bestemme a og b i regneforskriften og hvordan man kan bestemme halverings-eller fordoblingskonstanten. Giv et eksempel på halvering og fordobling.

Jeg ved godt at det er et meget stort spørgsmål, men jeg er simpelthen helt lost omkring dette.

2. Potensfunktioner
-Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Tegn grafen i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.
Giv et ekspempel på anvendelse af potensmodellen.

På forhånd tak for hjælpen, og jeg håber at du kan nå at afgive din hjælp idag eller imorgen!

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2008 af dnadan (Slettet)

1) Du må da have noget til hvert spørgsmål. Ellers slå op i din bog, for jeg føler ikke for at skrive alt for meget.

Svar #2
24. maj 2008 af kellekelle (Slettet)

Måske du bare kunne hjælpe mig med et eller andet af det, for jeg har kigget men er virkelig helt lost...

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Ad 1)

y = b * a^x

a er fremskrivningsfaktoren givet ved (1+r) renteformlen

b er skæring med y-aksen (startværdi / proportionalitetsfaktor)

Enkeltlogaritmisk:

Du laver et koordinatsystem, du logaritmiserer y-aksen.
Enkeltlogaritmisk papir bruges til at få en eksponentialfunktion til at give en ret linje.

a = x2-x1sqrt(y2/y1)

b = y1/a^x1

Hvis funktionen er voksende kan fordoblingskonstanten beregnes

T2 = log(2)/log(a) fortæller om hvor mange x der skal til for at fordoble funktionsværdien.

Hvis funktionen er faldende kan halveringskonstanten beregnes

T½ = log(½)/log(a) fortæller oim hvor mange x der skal til for at halvere funktionsværdien(y).

Håber det hjælper !


Svar #4
24. maj 2008 af kellekelle (Slettet)

Tusinde tak, det var svar til spørgsmål 1, kun, ikk?

Kan du måske også hjælpe med spørgsmål 2?
Kun hvis du har tid og lyst.

Det er super forklaret det andet, mange tak!

Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK C, EKSAMENSSPØRGSMÅL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.