Kemi

mol??.....hjælp

24. maj 2008 af persian_life (Slettet)
hvad er Mol?,., hvad menes der at ET mol spædbørn, ville deres samlede masse være ca. lige så stor som jordklodens????,., j forstår d ik,., ka i prøv med hjlp mig,.
tak på forhånd.-.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Et mol er et antal af noget ligesom en snes = 20 og dusin = 12

I kemien ville det være atomer

Et mol = 6,02214×10^23 atomer

Dit eksempel ville så være 1 mol * (spædbarn i kg) = Jordens vægt i kg

Svar #2
24. maj 2008 af persian_life (Slettet)

Ahhhhaaa,.,.100000000 tak,.,

Svar #3
24. maj 2008 af persian_life (Slettet)

Bar liiig for være sikkre,. er 1 mol så 6,02214×10^23 atomer ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Yes

Svar #5
24. maj 2008 af persian_life (Slettet)

hvad bruger man d til,. såden praksis,., hvis nu man ska gi et exempel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Når man er kemiker er det vigtigt, at man ved hvor meget der er af noget.

ex

Hvis du har 2 mol H2SO4 (konc. svovlsyre.). Du blander op i 1 liter vand.

Et nyt begreb er koncentration M (Molær) = mol/liter

Hvor mange mol (atomer) per liter.

I eksemplet er det en 2 mol/liter = 2 M svovlsyre du har blandet.

ellers andet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/115670

Svar #8
24. maj 2008 af persian_life (Slettet)

thx,.,

Skriv et svar til: mol??.....hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.