Matematik

Tegn en skitse med nogle paller? Hjælp..

24. maj 2008 af Shulla (Slettet)
Opgaven lyder således:
Murstenene stables på kvadratiske paller med siden 46 cm. Stenene anbringes i syv lag, og der er 112 sten i alt på sådan en palle.

Tegn en skitse, der viser, hvordan det nederste lag sten kan være anbragt på en palle.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

112/16 = 7 lag . Der skal altså være 16 sten på hver "etage".

Hvor store er stenene? dimensioner

Svar #2
24. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Højde = 5,4
Bredde = 10,8
Længde= 22,8
Vægt = 2300 g.
Massefylde = 1,73

Svar #3
24. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Hvordan fandt du frem til 16?
Men tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)

dividere 112 med 7

Svar #5
24. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Hvis du har 112 mursten som skal fordeles på 7 lag skal der være
112/7 = 16 sten på hvert lag.

Sten:
Bredde 10,8 cm
Længde 22,8 cm
højde 5,4 cm
Palle hver side er 46 cm.

sten1 sten2 sten3 sten4 sten5 sten6 sten7 sten8

9 10 11 12 13 14 15 16

Den ene led 8 * 5.4 cm = 43.2 cm
2 sten den anden vej 22.8 * 2 = 45.6 cm

sådan

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

#0 Øver du stadig matematik, selv efter prøven? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2008 af cocioano (Slettet)

Det gør du ved at sige (antal sten på palle) / (antal lag). Altså 112/7 = 16 sten pr. lag.

Om der lige er nogen måde at finde ud af hvordan de sten skal placeres ved jeg ikke. Men en anden måde kan være at du lige laver et ark som er pallens størrelse, altså 46 cm (lav den evt. om til milliter, så du ikke skal lave det på næsten ½ meter, så det bliver 4,6 cm * 4,6 cm), klip så 16 sten ud, som har stenenes størrelse. ( altså længde og bredde.omregnet 1,08 cm og 2,28 cm) og prøv så at pusle lidt med det, giver et bedre overblik :)..

Held og lykke med opgaven

Svar #9
24. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Hehe nej det gør jeg ikke, jeg går kun i 8. klasse, også får vi sådan nogle 9. klasses afgangs prøver som vi skal aflevere i blækregning til matematiklæren (;

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2008 af zgtaf (Slettet)

Uf.. Den prøve gik ikke særligt godt for mig =/ Håber bare på et 7-tal xD

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

#10 Du mener afgansprøven? Heller ikke mig:s Især opg 5 var åndssvag!

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2008 af quino47 (Slettet)

Hej er der en der har hele opgaven? Hvis ja kan i så ikke sende den til min mail?


Skriv et svar til: Tegn en skitse med nogle paller? Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.