Matematik

Hjælp til ligning

25. maj 2008 af Dansedan (Slettet)
Hey skal lige bruge hjælp til at reducere denne ligning. Er lidt en kegle til mat. :P

(xy+x^2)/xy

Halvdelen af mine venner siger at man ikke kan gøre noget ved den, den anden halvdel siger at xy opløser hinanden, så den bare giver x^2

Er lidt i tvivl. :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af Isomorphician

de "opløser" ikke hinanden, men prøv at dele udtrykket op på separate brøker

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2008 af Bankier (Slettet)

L = x^2 , da (x*y)/(x*y) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2008 af susna (Slettet)

Hvis det er en ligning du skal løse, mangler der en højreside.

Skal du reducere udtrykket har #1 ret

(xy+x^2)/xy = xy/xy+x^2/xy= 1+x/y

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2008 af dnadan (Slettet)

(xy+x^2)/xy er ikke en ligning, men et udtryk

Men hint: sæt x udenfor parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Så ikke der stod +

Svar #6
25. maj 2008 af Dansedan (Slettet)

Som sagt, jeg er en kegle til mat. Mener selvfølgelig udtryk og ikke ligning :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

(xy+x^2)/xy
=
(x(y+x))/xy
=
(y+x)/y

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2008 af susna (Slettet)

(y+x)/y=1+x/y

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.