Kemi
Spørg. om spændingsrækken
26. maj 2008 af
netmusen (Slettet)
Er jeg helt gal på den ang opløsning af metaller i spændingsreækken.
Jeg har skrevet:
Metallerne kobber, søvl, platin og guld kan ikke opløses af H+, da syre kun reager med dem, der står til venstre for H+ i spændingsrækken.
Jeg har skrevet:
Metallerne kobber, søvl, platin og guld kan ikke opløses af H+, da syre kun reager med dem, der står til venstre for H+ i spændingsrækken.
Svar #2
26. maj 2008 af netmusen (Slettet)
Ok tak for det. :-)
Jeg har skrevet følgende til min noter om spændingsrækken til eksamen (Niv C)
--------------------
Spændingsrækken:
Er opstillet efter hvor villig metallerne er til at afgive 1 elektron.
• Venstre = reations dygtige metaller.
• Højre = Vil helst ikke afgive elektroner – knap så rektions dygtige ædle metaller (sølv Ag, platin Pt, guld Au)
• H2 er med selvom det ikke er et metal.
Fx reduceres kobber (Cu) og bly (Pb) oxideres (redoxreadktion) fordi bly (Pb) overføre 2 elektroner til kobber (Cu). Blyet opløses og i stedet udfældes kobber i opløsningen.
Pb(s) + Cu2+ (aq) ?Pb2+(aq) + Cu(s)
Metallerne kobber, søvl, platin og guld kan ikke opløses af H+, da syre kun reager med dem, der står til venstre for H+ i spændingsrækken.
Vi har set at magnesium i saltsyre bobler hurtigt – Mg opløses og bliver til ioner
Et eks.
Mg(s) + 2H+(aq) ? Mg2+(aq) + H2(g)
Mg = fast magnesium
2H+= saltsyre indeholdene H+
Mg2+ = opløst Mg kan ikke ses ligner vand.
H2 = bobler vi kan se det.
Jeg har skrevet følgende til min noter om spændingsrækken til eksamen (Niv C)
--------------------
Spændingsrækken:
Er opstillet efter hvor villig metallerne er til at afgive 1 elektron.
• Venstre = reations dygtige metaller.
• Højre = Vil helst ikke afgive elektroner – knap så rektions dygtige ædle metaller (sølv Ag, platin Pt, guld Au)
• H2 er med selvom det ikke er et metal.
Fx reduceres kobber (Cu) og bly (Pb) oxideres (redoxreadktion) fordi bly (Pb) overføre 2 elektroner til kobber (Cu). Blyet opløses og i stedet udfældes kobber i opløsningen.
Pb(s) + Cu2+ (aq) ?Pb2+(aq) + Cu(s)
Metallerne kobber, søvl, platin og guld kan ikke opløses af H+, da syre kun reager med dem, der står til venstre for H+ i spændingsrækken.
Vi har set at magnesium i saltsyre bobler hurtigt – Mg opløses og bliver til ioner
Et eks.
Mg(s) + 2H+(aq) ? Mg2+(aq) + H2(g)
Mg = fast magnesium
2H+= saltsyre indeholdene H+
Mg2+ = opløst Mg kan ikke ses ligner vand.
H2 = bobler vi kan se det.
Skriv et svar til: Spørg. om spændingsrækken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
