Matematik

Hjælp til en nem opgave?

27. maj 2008 af 887 (Slettet)
Sidder med følgende opgave og ved ikke hvad jeg skal, men så vidt jeg har forstået skulle det være pære let?

Link til opgaven: http://peecee.dk/upload/view/116330

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Upload den lige i word 2003 format. Kan ikke åbne 2007 lige nu.

Svar #2
27. maj 2008 af 887 (Slettet)

Sådan: http://peecee.dk/upload/view/116331

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af badooo (Slettet)

Tjoo, den er forholdsvis overkommelig.

Du skal tænke på:

Hvordan ser parablen ud (hvad vej vender grenene) hvis a er positiv? Og hvad med negativ?

Hvor mange løsninger (skæringer med x-aksen) er der, hvis d er positiv? Hvad hvis d er 0? Hvad så, hvis den er negativ?

Svar #4
27. maj 2008 af 887 (Slettet)

Glad mund= a>1

sur mund= a0=2skæringer
d=0= 1 skæring
d<0=ingen skæringer

glemte at tilføje! Skal også b og c, det står ikke i opgaven men lærer siger at vi skal! hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2008 af badooo (Slettet)

Ikke helt rigtigt. Glad mund, hvis a > 0.. :)

c er skæringspunktet på y-aksen. Det ses, da x = 0 for alle skæringer på y-aksen. Ved indsættelse i y = ax^2 + bx + c:
y = a*0^2 + b*0 + c
y = c

b er lidt vanskeligere at forklare..

Svar #6
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

Er fortehnet for a og d:

Graf F: a>0 og d=2

graf g: a>0 og d=0

graf h: a<0 og d=2

Svar #7
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

så er c for de tre grafer:

Graf F: c=1

Graf G= c=0

Graf H: c=-1

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

Fortegnet kan ikke være a>0 eller d=2.. Fortegnet er positivt (dvs. +)..

Hvis du lige ændrer det, ser det rigtigt ud, med undtagelse af dit fortegn for d på graf G.. Hvis d var lig 0, ville toppunktet have ligget på x-aksen. Hvad tror du istedet, at fortegnet er? :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

Hov..

Fortegnet er positivt (dvs. +) eller negativt (dvs. -)

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

Desuden kan du heller ikke se, hvor på y-aksen, at graferne skærer. Du kan se om de skærer på den positive eller negative del, og kan på den måde afgøre c's fortegn.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Graf F: a>0 og d>0

Graf G: a>0 og d0

Du kan ikke bestemme diskriminanten præcist.

Svar #12
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

Prøver igen

Graf F: a= +, d= + og c= 1

Graf G: a= +, d= 0 og c= 0

Graf H: a= -, d= + og c= -

Svar #13
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

når d er 0 er det så - ??

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

d er ikke 0 på noget tidspunkt.

Som sagt skal du fjerne c=1. Jeg forstår hvad du mener, men der skal altså stå + istedet for. 1 er ikke et fortegn.

Og hvorfor skriver du c = 0? Selvom du ikke kan se at den skærer y-aksen, så gør den det. Det sker bare uden for det du kan se :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#13
Når d>0 skærer grafen x-aksen to gange.
Når d=0 skærer grafen kun x-aksen én gang.
Når d<0 skærer grafen x-aksen 0 gange.

Du skal ikke finde fortegn for c.

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#14 Ikke nødvendigvis. Hvis grafen for g er i intervallet fra ]0,1;oo[ skærer den ikke 2. aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

#16
Det får vi ikke oplyst, så jeg antager at den ikke er i et sådant interval ;)

Hans lærer siger jo netop, at han skal bestemme fortegn for c

Svar #18
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

#15 jo jeg skal (siger min lærer)

Prøver igen så :S

Graf F: a= +, d= + og c= +

Graf G: a= +, d= + og c= 0

Graf H: a= -, d= + og c= -


Så skulle det passe!?

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. maj 2008 af badooo (Slettet)

#18

Graf G: Antaget at den ikke er afgrænset af et interval, så er c's fortegn positivt. Dvs. +..

Svar #20
28. maj 2008 af 887 (Slettet)

__________________________
Graf F: a= +, d= + og c= +
__________________________
Graf G: a= +, d= + og c= +
__________________________
Graf H: a= -, d= + og c= -
__________________________

Så mangler vi at finde b? men det skulle hvist være lidt vanskligere?

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.