Musik

hvordan skal jeg komme igang

28. maj 2008 af ilubabs (Slettet)
jeg har fået i musik opgave at jeg skal skrive en "stil" om hvilken virkning musikken har i filmen og stemninge + genre. nogle der har nogle gode idéer til hvordan jeg lige skal gribe det an. :/
opgave er til filmen RENT. hvis det var til nogen hjælp

Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2008 af christofferfind (Slettet)

Jeg kender ikke filmen, men jeg synes du skal prøve at se filmen, og så tænke over, hvordan musikken understøtter handlingen. Tænk over, hvordan det ville være uden musikken, og om det så ville have den samme effekt?

Start med at lave en brainstorm, hvor du simpelthen bare noterer alt, hvad der falder dig ind. I forhold til musikken altså.

/Christoffer

Brugbart svar (2)

Svar #2
29. maj 2008 af Musikipedia (Slettet)

Her er lige nogle punkter du bl.a. kan gå igennem:

TEKST, ?dvs. forholdet mellem ord og handling, tekstens indhold, ordvalg, opbygning, osv. Er der en sammenhæng mellem teksten og filmens opbygning? Er det nødvendigt at forstå teksten, for at forstå handlingen i filmen?

STIL (genre)?, dvs. geografisk og historisk præg, altså om musikken er typisk for en bestemt periode, et bestemt område, en bestemt tradition og en bestemt person eller gruppe, f.eks. barok, klassik, romantik, jazz, rock, folk, latinamerikansk osv. Kan nogle af disse oplysninger kobles til filmens handling?

KARAKTER, ?dvs. følelsesindhold, stemninger i musikken, f.eks. om den er munter, seriøs, romantisk, aggressiv, smuk, folkelig, modsætningsfuld, grov, nuanceret, raffineret, fredelig, sentimental, neutral osv. Hvad gør denne karakter for musikkens virkemåde i filmen?

Hvordan kommer musikken til syne i filmen? . Er musikken er uderlægningsmusik, musik der bliver spillet i handlingen (har hovedpersonen tændt for radioen, eller er han/hun til koncert) osv.


Svar #3
29. maj 2008 af ilubabs (Slettet)

okay mange tak for hjælpen begge to ..

Skriv et svar til: hvordan skal jeg komme igang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.