Matematik
reducering af brøk c-niveau
28. maj 2008 af
mejust (Slettet)
Vil meget gerne have hjælp til at reducere følgende brøker:
(a^2 - 6a + 9) : (a^2 - 9)
samt
(3b - 3ab) : (5a - 5)
Den sidste ved jeg giver -3b : 5
Men hvad gør man for at få den til det??
(a^2 - 6a + 9) : (a^2 - 9)
samt
(3b - 3ab) : (5a - 5)
Den sidste ved jeg giver -3b : 5
Men hvad gør man for at få den til det??
Svar #1
28. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Den første skal du prøve at huske sætningerne (a-b)^2=a^2+b^2-2ab til tælleren og (a+b)(a-b)=a^2-b^2
a=a og b=3
Til nummer to. Prøv at sæt 3b uden for parentes i tælleren og så sæt 5 uden for parentes i nævneren og se hvad der sker
a=a og b=3
Til nummer to. Prøv at sæt 3b uden for parentes i tælleren og så sæt 5 uden for parentes i nævneren og se hvad der sker
Svar #2
29. maj 2008 af janko (Slettet)
se https://www.studieportalen.dk/Blogs/BlogItem.aspx?id=3730
Skriv et svar til: reducering af brøk c-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
