Kemi

kemihjælp

17. september 2004 af cs (Slettet)
hej vil høre om der ikke er nogle der har lavet en rapportøvelse som hedder "undersøgelse af en opløselighedsligevægt" har nemlig nogle problemer med efterbehandlingen, og ville være glad hvis nogle kunne hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2004 af frodo (Slettet)

hvad er problemet: Jeg skallave den snart, så jeg kande forsøge at hjælpe efter evne!

Svar #2
17. september 2004 af cs (Slettet)

Det er nr 9 og 10.
9)Hvilken indflydelse det får på forsøgsresultateerne, hvis opløsningen er lidt overmættet, når man måler, fordi sølvchloridet ikke er fældet fuldstændigt ud.
10) Og beregning i forsøg 1, hvor stor en brøkdel af den tilsatte stofmængde Ag+, som finder som Ag+(aq) i opløsningen

Svar #3
17. september 2004 af cs (Slettet)

Håber du kan hjælpe bliver nemlig nødt til at lave den i morgen da jeg er i tidsnød. Men på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2004 af frodo (Slettet)

tænker stadig over det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2004 af frodo (Slettet)

det eneste jeg umiddelbart kan se, er (naturligvis) at man så får en større værdi for Ko, idet der er flere ioner, som medfører at produktet bliver større.

Men det er vel ret klart!?!

Svar #6
17. september 2004 af cs (Slettet)

ja men kan man mon nøjes med at skrive det, og kan du evt. finde ud af den sidste opg. som er den der volder mig flest problemer. Ikke noget der haster bare engang i weekenden. Har været syg så jeg har ikke haft mulighed for at spørge min lærer.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2004 af frodo (Slettet)

kan man ikke bare sætte den, fra den elektrokemiske ligning, beregnede værdi i forhold til det tilsatte?

Svar #8
17. september 2004 af cs (Slettet)

jeg er ikke helt med.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2004 af frodo (Slettet)

du beregner jo en værdi for sølvioner i opløsningen. De er jo på aq!

Kan man så ikke bare sætte den i firhold til den mængde man tilsætter?½

Svar #10
17. september 2004 af cs (Slettet)

dvs. den mængde man regner ud i 3) er den tilsatte mængde i alt. Men hvor i efterbehandlingen har vi regnet sølvioner i opløsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2004 af frodo (Slettet)

1) beregn sølvionkoncentration. Gang med volumen, og du har stofmængden.

Og 3'eren er i alt ja..

Svar #12
17. september 2004 af cs (Slettet)

selvfølgelig!! mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2004 af frodo (Slettet)

det var så lidt. Så håber jeg bare at det er den rigtige fremgangsmåde...

Svar #14
19. september 2004 af cs (Slettet)

Hej frodo håber lige du har tid til et hurtigt spørgsmål til opgaven.
I opg. 3 hvor jeg skal bestemme den stofmængde af sølvioner som, i alt var tilsat skal jeg så bruge de 0,01 M og gange med 23 ml. Og i opg 10 så benytte opg 1 og regne ud fra den?

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal vist beregne den tilsatte stofmængde ved hvert forsøg.
Men ellers: n=c*V

og i opg 10, så går jeg ud fra, at det bare er det resultat (opg 1) du anvender. og så deler med den i opgave 3 beregnede stofmængde!

Svar #16
19. september 2004 af cs (Slettet)

med dvs. at f.eks i opg 3. i alt
så er n=0,01M*0,005L=5*10^-5 mol
opg. 10
det forbrugte
Hvis jeg nu har fået resultatet til
5,97*10^-8
så sætter jeg
n=brøken*v= 5,97*10^-8M*V
men er volumen så kun de 5 ml eller de 30 ml, sum er summen af KCl og sølvnitraten. Uanset hvad så bliver resultaterne langt fra hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2004 af frodo (Slettet)

det kan jeg ikke helt følge!!

Du skal beregne n(Ag+) som du tildrypper, i ALLE forsøgene. Dvs at du er nødt til at lave 5 beregninger! Du skal bruge dette til at finde den resterende mængde Cl-

Og i 10) du får et resultat af [Ag+] for hvert af de 5 forsøg. derudaf kan du finde n(Ag+) og det deler du med de stogmængder af Ag+ dy fandt i 3)

Svar #18
19. september 2004 af cs (Slettet)

i hvilken opgave skal jeg finde den resterende mængde chlorid?
for i opg 3 ville jeg bruge koncentrationen af sølvnitrat (0,01 M) som vi får oplyst i starten og så gange med hendholdesvis, 5, 10, 15, 20 og 23 ml

Og i opg 10, ville jeg bruge koncentrationen vi fandt ved beregning i opg 1, og disse ville jeg igen gange med 5, 10, 15, 20, 23 ml
og så ville jeg sætte

resultat opg 1/ resultat opg 3.

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. september 2004 af frodo (Slettet)

OPG 3 er så rigtig nok, som jeg ser det. I 4) skal du da finde resten af den opløste stofmængde Cl-

Opg 10 er også den måde jeg ser det på!

Så jeg tror det er rigtigt!

Svar #20
19. september 2004 af cs (Slettet)

okay tak fok for hjælpen, men så står der om det er en rimelig tilnærmelse, men vi har da ingen sammenligningsgrundlag har vi, skal vi bare svare på om de to tal er tæt eller langt fra hinanden, men under alle omstændigheder tak for hjælpen.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.