Matematik

HJÆLP, en ligning mere

29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)
1 3
----- = ------
2-x x+2

Igen skal ligningen løses.

Det så længe siden at jeg ikke kan huske det længere.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Du kan vel forsøge i det små.
Prøv selv, så kan vi se om vi får det samme som dig

Svar #2
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

Der skal stå 3 over brøkstreg nr 2 , samt x+2 under nr. 2 brøkstreg

Svar #3
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

okay

Svar #4
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

problemet er bare at jeg har prøvet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

jeg får x=1

Svar #6
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

hvordan kommer du frem til det. ?
Jeg ved at svaret er rigtig , men kan bare ikke selv komme dertil.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Umiddelbart min lommeregner.
Men jeg kan godt regne den i hånden, også. Om lidt,

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Gang først med 2-x på begge sider og derefter med x+2 på begge sider. Nu står der x+2=6-3x Så lægger du 3x til på begge sider. Der står nu 4x+2=6
Så trækker du 2 fra på begge sider. Der står nu 4x=4. Så deler du med 4 på begge sider, der står nu x=1 som o1.studie sagde


Svar #9
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

mange tak. :)
Jeg forstår bare ikke starten ?
Gang først med 2-x på begge sider og derefter med x+2 på begge sider. Nu står der x+2=6-3x

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2008 af badooo (Slettet)

Du skal have fjernet brøkstregerne. Det gør du ved at gange med nævneren af hver brøk.. Man ganger en brøk med et tal (eller en parantes eller what so ever) ved at gange ind i tælleren.

Svar #11
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

tak. :)

Skriv et svar til: HJÆLP, en ligning mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.