Matematik

Hvad menes der med tan v = sinv : cosv??

30. maj 2008 af ravnborg1988 (Slettet)
Jeg er ved at arbejde med enhedscirklen, og kigger på et bevis som jeg får til:

F = 1:cosV
Tanv = 1:cosV * [DP] =
TanV = 1:cosV * SinV =
TanV = SinV:CosV

Er det et færdigt bevis? I så fald forstår jeg ikke hvad TanV = SinV:cosV egentlig er.

Håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2008 af JesperJuul (Slettet)

TanV = SinV:cosV er en definition. Ud fra enhedscirklen definerer man sinV og cosV. Herudfra definere man en ny funktion, som man kalder tanV. Dette er smart, fordi man så kan vise, at tangens beskriver katerne alene.

Altså. Først viser du i enhedscirklen, at:
sinV=b/c og cosV=a/c

Hvis vi så definerer tanV=sinV/cosV, ser man, at:
tanV=(b/c)/(a/c)=(b*c)/(a*c)=b/a.
Denne funktion, der er defineret ud fra sinV og cosV beskriver altså katerne a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2008 af mathon

Denne funktion, der er defineret ud fra sin(V) og cos(V) - V ulig 90°+ p*360° og p hel - beskriver altså forholdet mellem kateterne a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2008 af mathon

...og når man så har "rettet" andre, kan man rette sig selv:-)

Denne funktion, der er defineret ud fra sin(V) og cos(V) - V ulig 90°+ p*180° og p hel - beskriver altså forholdet mellem kateterne a og b.

Skriv et svar til: Hvad menes der med tan v = sinv : cosv??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.