Matematik
Ligning
30. maj 2008 af
CarmenD (Slettet)
Linjen l går gennem punktet P(3,-2) og står vinkelret på linjen med ligningen Y=5/2x+8
jeg skal bestemme ligningen for l
er der nogen som kan hjælpe og forklare mig hvordan jeg skal løse den?
jeg skal bestemme ligningen for l
er der nogen som kan hjælpe og forklare mig hvordan jeg skal løse den?
Svar #1
30. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
To metoder:
Hvis du bruger vektorer skal den ene linjes normalvektor være hatvektor til den anden linjes normalvektor.
Hvis du ikke bruger vektorer gælder det for linjerne ax+b og cx+d at de er vinkelrette hvis a*c=-1. Du kender a (5/2) og skal nu blot finde c.
Hvis du bruger vektorer skal den ene linjes normalvektor være hatvektor til den anden linjes normalvektor.
Hvis du ikke bruger vektorer gælder det for linjerne ax+b og cx+d at de er vinkelrette hvis a*c=-1. Du kender a (5/2) og skal nu blot finde c.
Svar #2
30. maj 2008 af mathon
Linjen l går gennem punktet P(3,-2) og har hældningskoefficient -(2/5) = -0,4
Svar #4
30. maj 2008 af Isomorphician
Du har givet hældningen på den ene linje til 5/2, som vi kan kalde a.
Du kan nu finde hældningen på den anden linje, som vi kalder c, ved at løse følgende ligning:
a*c = -1
(5/2)c = -1
c = -1/(5/2) = -0,4
Du kan nu finde hældningen på den anden linje, som vi kalder c, ved at løse følgende ligning:
a*c = -1
(5/2)c = -1
c = -1/(5/2) = -0,4
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
