Matematik

Lineære differentialligning

31. maj 2008 af ManonN (Slettet)
Jeg har generelt ret svært ved opgaver der omhandler lineære differentialligninger, så hvis der er nogen der skulle kende til en eller anden oversigt der måske kunne hjælpe mig med at forstå det så ville det bare være super :-) Men jeg har også lige en konkret opgave af slags jeg gerne vil have hjælp til. Ligningen ser sådan ud: dy/dx=y(x/kvadretrod(x^2+4)). Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den?

På forhånd tak
Mvh
Manon

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Separation af de variable.

Svar #2
31. maj 2008 af ManonN (Slettet)

Hmm ja, men min lærer sagde at vi skulle strege det den del ud i opgaven, så jeg går ud fra at det ikke er sådan jeg skal løse den.. Det skulle jeg nok have skrevet i det oprindelige indlæg.. ups

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Tja, men hvad skal du så løse i denne opgave?

Svar #4
01. juni 2008 af ManonN (Slettet)

Jeg skal finde den fuldstændige løsning..

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2008 af ibibib (Slettet)

Det her er en fjollet dialog.
Du finder den fuldstændige løsning vha. separation af de variable.
Jeg går ud fra at du ikke skal bestemme den fuldstændige løsning vha. IT.

Svar #6
01. juni 2008 af ManonN (Slettet)

det er meget muligt du synes den er fjollet, men når jeg nu har fået at vide at den del af opgaven skulle streges, så er det jo nok fordi jeg ikke skal løse opgaven på den måde. Har også gennemgået de sider vi brugte i undervisning om netop dette emne og der står intet om separation af de variable

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2008 af Duffy

#6:

Så skal du gøre sådan her:

Brug Derive-programmet (Et IT-program lavet af Texas Instruments)

Du skal skrive

SEPARABLE(x/sqrt(x^2+4),y,x,y,c)

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2008 af Duffy

For en god ordens skyld skal du vide at det IKKE er
en lineær 1. ordens differentialligning. (Se #1).

Lineære 1. ordens differentialligninger er på formen

dy/dx + h(x)·y = g(x)

som har løsninger


y = e^-H(x)·(S (e^H(x)·g(x)dx + c)

Skriv et svar til: Lineære differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.