Fysik

El.

01. juni 2008 af nananaa (Slettet)
Hvilke forsøg kan man lave og hvad er relevant at fortælle under emner "El"?

Ska' op her på onsdag og føler jeg er langt fra klar.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2008 af izzi (Slettet)


det samme gælder mig, jeg fik lidt hjælp før, mén det var simpelthen for kompliceret til det jeg skal snakke om.

Svar #2
01. juni 2008 af nananaa (Slettet)

1#, Ja præcis. det hjælp jeg har fået indtil videre er for svært. Aner ik hvaa jeg ska' gøre. & synes ikke rigtig jeg ka' finde noget her.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/116893

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

#3 det er det samme link, som jeg har givet jer i den anden tråd..

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg tror grunden til at I synes det er svært, er fordi der primært er folk fra en ungdomsuddannelse som undervises på et højere niveau end det man gjorde i folkeskolen. I kan evt. skrive med i jeres spørgsmål, at det ikke skal være for svært. :)
Held og lykke til jer begge!

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2008 af mathon

strøm er antal elektroner gennem et tværsnit pr. sekund (egentlig ladning, men det er ikke folkeskole stof). Enheden defineres ikke
kaldes bare 1 Ampére.

1 Ohm er modstanden i en 10 cm konstantantråd med Ø 0,25 mm

1 Volt er spændingsforskellen, når strømmen er 1 A gennem 1 Ohm
Ohms lov:
U = R*I

Joules lov:
E = U*I*t

P = U*I = R*I^2 = U^2/R

Vekselspænding:
periode
frekvens
effektivværdi
transformation

...udbyg selv...

Skriv et svar til: El.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.