Fysik

Densitet..

18. september 2004 af PhoSpheer (Slettet)
Hmm, hvis en alumuniumsterning opvarmes, sådan så dens sidelængder vokser med 1 %, vil densiteten så ændre sig?? Det må den jo gøre...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2004 af Peden (Slettet)

Hvordan er densitet defineret?

Som forholdet mellem vægt og rumfang, ikke? Derfor må densiteten også ændre sig med temperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2004 af frodo (Slettet)

JA:

Massen er naturligvis bevaret, men idet rumfanget stiger, må densiteten falde (idet disse to størrelser er omvendt proportionale)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2004 af frodo (Slettet)

densitet=p

p(før)=m/v(før)

p(efter)=m/((1,01^3)V(før))=1,01^-3*p(før)

Her er det udnyttet at:
s=sidelængden før
V(før)=s^3, idet det er en terning.
V(efter)=(s+0,01s)^3=(1,01s)^3=1,01^3*s^3

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Varme = energi = masse.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2004 af Peden (Slettet)

Hvad mener du i ?

Hvordan hænger det sammen med den nuværende diskussion.

Svar #6
19. september 2004 af PhoSpheer (Slettet)

Cool nok, så har jeg da ik lavet helt lort i den!
Takker!

Skriv et svar til: Densitet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.