Fysik

Fysik c-niveau STX -eksamen

02. juni 2008 af MiaHansen-18 (Slettet)
Jeg skal op til eksamen i mundtlig fysik c på stx. Det er 24 timers prøve, men jeg er lidt i tvivl om hvor meget det er nødvendigt at læse før man trækker emnet, hvis man sådan er nogenlunde inde i stoffet.

mit spørgsmål er så, er der nogle der selv har prøvet at være oppe i 24 timers eksamen? og hvordan greb i det an? hvad med de første stikord som man trækker og skal lave en fremlæggelse over, hvordan er det nemmest at fremlægge dem? powerpoint eller bare være inde i det og skrive det op på tavlen?
til sidst kunne jeg godt tænke mig at vide hvor meget bilaget man får til eksamen er væk fra stikordene man trak dagen før.

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

Jeg har prøvet det, og det gik ret godt. Jeg trak emnet energi, og jeg lavede faktisk små kort, med nogle stikord på, som jeg så prøvede at øve mig på og huske det udenad (hvis man er god til det). Jeg vil nok sige, at det er lettet uden et powerpoint-show, men det er smag og behag. Med hensyn til bilaget, så kan jeg ikke rigtig svare, da mit bilag handlede om noget, vi ikke havde lært. Du skriver bare hvis du mangler hjælp ;)

Svar #2
02. juni 2008 af MiaHansen-18 (Slettet)

Det kunne være jeg trækker emnet energi, og så kunne jeg da godt bruge lidt hjælp ;) hehe.

Hvor meget læste du selv op til eksamen? og syntes du at det er høje forventninger, nu når det er 24 timer?

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2008 af Wikzo (Slettet)

Jeg skal også op til samme slags eksamen. Vores lærer viste os i sidste uge en næsten færdig liste over spørgsmålene, vi kan trække. Hun regner med at sende den fulde liste til os inden for denne uge.

Hvor meget vil I mene er nødvendigt at læse, før man har trukket sit spørgsmål? Jeg mener, bør jeg læse op til alle 25~ emner, vi kan trække, eller skal jeg blot vente på de 24 timers forberedelsestid?

Jeg ved naturligvis godt, hvad der vil være det mest optimale at gøre, men så er spørgsmålet bare, om det er nødvendigt og overhovedet gør nogen forskel til selve eksamen.

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nu har jeg selv været oppe til eksamen på A-niveau og der læste jeg bare hurtig hen over det jeg havde styr på og læste detaljerne i de emner hvor jeg havde problemer. Det vil jeg mene er én måde at gøre det på. Så er I også fri for at læse særlig meget, men stadig have styr på det, og så bliver de 24 timers forberedelse en snild sag.

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

#2 Hvis du mener, inden jeg havde trækket, så brugte jeg nok 2-3 dage på at terpe emnerne, og jeg ville skyde på 4 timer (med pauser osv) om dagen. Efter at jeg havde trækket, brugte jeg hele dagen og natten på at lave min disposition og skrive små kort med stikord (kortene blev dog taget fra mig under eksamen, så fremlagde uden kort :S).
Ja, forventningerne er helt klart høje. Vi var 2 som fik topkarakter, så det siger måske lidt om hvor høje forventningerne har været. Du skal dog også vide, at hvis du fx har om nyttevirkning, så skal du fx også kende til sideemnerne inden for energi (energiomdannelse osv.)

Skriv et svar til: Fysik c-niveau STX -eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.