Matematik

brøk

03. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
Hej, hvad skal man gøre når man skal fjerne en potens i nævneren?

(6ab-4ac)/(10a^2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at sætte a udenfor parantes i tælleren. ;)

Svar #2
03. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

jeg kan godt se, at man kan sætte det uden for parantesen:

(2a(3b-2c))/(2a*5a) -- MEN hvad så hvis man bare skal udregne det

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad mener du med udregne?

(a(6b-4c))/10a^2 = (6b-4c)/10a = 2(3b-2c)/10a = (3b-2c)/5a

Svar #4
03. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

når ja.. den kan jo ikke udregnes. Den forkortes bare, som du selv skriver.

Svar #5
03. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

Meeen.. hvad skal man gøre for at få 5a^2 VÆK.. som jeg skriver i det tidligere indlæg!

Svar #6
03. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

når, nu kan jeg godt se det. 1000 tak

Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.