Matematik
kan ikke se det for mig
03. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
Jeg vil gerne faktoriesere denne:
(9x^2y+15x^2)/(12xy^2-18x^y) = (3xy(3x+5y))/(6xy(2y-3x))
herefter kan jeg ikke se det for mig, for der står i min bog at det skal give: (3x+5y)/(2(2y-3x))
(9x^2y+15x^2)/(12xy^2-18x^y) = (3xy(3x+5y))/(6xy(2y-3x))
herefter kan jeg ikke se det for mig, for der står i min bog at det skal give: (3x+5y)/(2(2y-3x))
Svar #1
03. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Da 6xy=2*3xy har du både 3xy i tæller og i nævner, som nu forkortes væk...
Svar #2
03. juni 2008 af Molle (Slettet)
Og det giver det også.
(3xy(3x+5y))/(6xy(2y-3x))
xy forkortes væk
(3*(3x+5y))/(6*(2y-3x))
3/6 er ½
(1*(3x+5y))/(2*(2y-3x)) = (3x+5y)/(2*(2y-3x))
(3xy(3x+5y))/(6xy(2y-3x))
xy forkortes væk
(3*(3x+5y))/(6*(2y-3x))
3/6 er ½
(1*(3x+5y))/(2*(2y-3x)) = (3x+5y)/(2*(2y-3x))
Skriv et svar til: kan ikke se det for mig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
