Matematik
ligning
03. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
jeg skal udregne følgende:
2x-(1-4x)*x=-x+(2x-3)^2 <=>
2x-1+4x^2=x+4x^2+9
er det en rigtig fremgangsmåde indtil videre?
2x-(1-4x)*x=-x+(2x-3)^2 <=>
2x-1+4x^2=x+4x^2+9
er det en rigtig fremgangsmåde indtil videre?
Svar #1
03. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Nej.
-(1-4x)*x, både x og - skal ganges ind på hvert led inden i parantesen.
(2x-3)^2 = (2x-3)(2x-3) = 2x*2x + 2x*(-3) + 2x*(-3) + (-3)*(-3)
-(1-4x)*x, både x og - skal ganges ind på hvert led inden i parantesen.
(2x-3)^2 = (2x-3)(2x-3) = 2x*2x + 2x*(-3) + 2x*(-3) + (-3)*(-3)
Svar #2
03. juni 2008 af mathon
nej
2x-x+4x^2 = x+4x^2+9-12x
der skal ganges ind begge steder i venstre parentesen
og
(2x-3)^2 = 4x^2+9-2*(2x)*3
2x-x+4x^2 = x+4x^2+9-12x
der skal ganges ind begge steder i venstre parentesen
og
(2x-3)^2 = 4x^2+9-2*(2x)*3
Svar #3
03. juni 2008 af qspace (Slettet)
2x-(1-4x)*x=-x+(2x-3)^2
2x = x + (2x-3)^2 + x*(1-4x)
Du kan bruge kvadratsætningen til udtrykket, (2x-3)^2 = (2x)^2 + 3^2 -2*2x*3 = 4x^2 + 9 -12x
2x = x + (2x-3)^2 + x*(1-4x)
Du kan bruge kvadratsætningen til udtrykket, (2x-3)^2 = (2x)^2 + 3^2 -2*2x*3 = 4x^2 + 9 -12x
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
