Matematik

ligning

19. september 2004 af ninaolesen (Slettet)
i et koordinatsystem går en linje gennem punkterne A(1,1)og B(2,4)

bestem en ligning for linjen.

er helt på bar bund for ide´er

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2004 af QaZZaQ

hmm...en ret linje skrives på formen Y=ax+b, hvor b er skæringen med y-aksen, og a er hældningskoefficienten. Hældningskoefficienten betyder hvor meget du skal gå op (eller ned) ad y-aksen, når du går en frem på x-aksen.
Tegn en tegning.

a kan også bestemmes med formlen:
a= (y2-y1)/(x2-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2004 af Feel (Slettet)

y2-y1 / x2-x1 = a

ax + b = y
b = y - ax

Svar #3
19. september 2004 af ninaolesen (Slettet)

er a=-1 og b= 2

så y= -1x+2

er det rigtig??

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2004 af QaZZaQ

a = (4-1)/(2-1)= 3,
y = ax +b
1 = 3*1 + b => b= -2.
y = 3x-2

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.