Matematik
Logaritme ligning
20. marts 2003 af
Xabbu (Slettet)
Jeg har følgende lingning der skal løses men er virkelig kørt fast. Ligningen er:
log(x+2)-log(x+1)=1
Så har jeg sagt at:
log(x+2) / log(x+1) = 1 altså
(x+2) / (x+1) = 10^1
men hvordan kommer jeg så videre herfra ? Jeg har prøvet en masse men intet gir det rigtige. Håber nogen vil hjælpe..
/Xabbu
log(x+2)-log(x+1)=1
Så har jeg sagt at:
log(x+2) / log(x+1) = 1 altså
(x+2) / (x+1) = 10^1
men hvordan kommer jeg så videre herfra ? Jeg har prøvet en masse men intet gir det rigtige. Håber nogen vil hjælpe..
/Xabbu
Svar #1
20. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Her er mit bud:
log(x+2)-log(x+1)=1
log((x+2)/(x+1))=1
(x+2)/(x+1)=10^1=10
x+2=10(x+1)=10x+10
9x=-8
x=-8/9
log(x+2)-log(x+1)=1
log((x+2)/(x+1))=1
(x+2)/(x+1)=10^1=10
x+2=10(x+1)=10x+10
9x=-8
x=-8/9
Skriv et svar til: Logaritme ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
