Matematik
ligning
05. juni 2008 af
9200 (Slettet)
Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2.
Er der nogen der vil forklare mig trin for trin hvordan den skal løses.
Jeg forstår ingenting.
Er der nogen der vil forklare mig trin for trin hvordan den skal løses.
Jeg forstår ingenting.
Svar #1
05. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Du starter den modsatte vej:
(ax+b)^2 = (ax+b)*(ax+b)
= ax*ax+ax*b+b*ax+b*b
=a^2*x^2+2abx+b^2
så hvis det skal kunne lade sig gøre, så må der gælde at
a^2 = 4
2ab = -12
og
b^2 = 9
Af første og sidste ligning fremgår det, at a=2 eller a=-2 og b=3 eller b=-3, og af den midterste fremgår det, at a og b skal have hver sit fortegn, for ellers kan produktet ikke give noget negativt.
(ax+b)^2 = (ax+b)*(ax+b)
= ax*ax+ax*b+b*ax+b*b
=a^2*x^2+2abx+b^2
så hvis det skal kunne lade sig gøre, så må der gælde at
a^2 = 4
2ab = -12
og
b^2 = 9
Af første og sidste ligning fremgår det, at a=2 eller a=-2 og b=3 eller b=-3, og af den midterste fremgår det, at a og b skal have hver sit fortegn, for ellers kan produktet ikke give noget negativt.
Svar #2
05. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
og dermed må svare blive: (2x+3)(2x+3)
For når man udregner efter givet det præcis det, som du skrev i #0
(2x+3)(2x+3) = 4x^2 + 6x + 6x + 9 = 4x^2 + 12x + 9
Denne form kaldes også kvardratsætning 1.
For når man udregner efter givet det præcis det, som du skrev i #0
(2x+3)(2x+3) = 4x^2 + 6x + 6x + 9 = 4x^2 + 12x + 9
Denne form kaldes også kvardratsætning 1.
Svar #3
05. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
hov..jeg havde glemt, at se at der stod minus foran 12. Glem hvad jeg sagde :-)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
