Fysik

Spænding

05. juni 2008 af hellefor (Slettet)
Er der nogen der kan forklare hvad spænding i et elektrisk kredsløb er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af mathon

den elektriske spændingsforskel mellem to punkter i et kredsløb
er
forskellen i elektrisk potentiel energi pr. ladning
dvs.
V = J/C = kg*m^2*s^(-2)/(As) = kg*m^2/(A*s^3)

Svar #2
05. juni 2008 af hellefor (Slettet)

Falder den elektriske potentielle energi over en modstand?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2008 af mathon

Ja

Svar #4
05. juni 2008 af hellefor (Slettet)

Og denne potentielle energi kan så eksempelvis omdannes til varmeenergi?

Hvordan kan det forklares det spændingen skaber strømmen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2008 af mathon

U = E_el/(I*t)

jævnfør
Joules lov E_el = U*I*t

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2008 af mathon

...de frie elektroner søger fra et sted med højere elektrisk potentiel energi/coulomb til et sted med lavere energi elektrisk potentiel energi/coulomb.

Svar #7
05. juni 2008 af hellefor (Slettet)

Så der er lavere potentiel elektrisk energi ved +polen?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/117552

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2008 af mathon

...du skal skelne mellem det indre og det ydre kredsløb

...i det indre kredsløb genforsynes de frie elektroner med deres oprindelige energi, så længe strømkilden er opladt...

Svar #10
05. juni 2008 af hellefor (Slettet)

Jeg skal prøve :-) Takker.

Skriv et svar til: Spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.