Generelt

Årskarakter - hvad baseres de på?

05. juni 2008 af JoachimD (Slettet)
Simpelt spørgsmål.

Er årskarakteren en karakter for din indsats gennem hele året, regnet som gennemsnittet af alle ens karakterer, eller en karakter for din indsats siden den forrige karaktergivning? - eller andet?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af blommegaard (Slettet)

Det skal ikke være et gennemsnit el. lign. Det skal være dit standpunkt ved karaktergivningen. Dette er reglen, så kan du selv vurdere, hvorvidt du mener, at lærerne følger den :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2008 af Irrelevant (Slettet)

Mine erfaringer: Standpunktskaraktererne er vejledende, men årskarakteren kan sagtens ændre sig en del fra standpunktskaraktererne, hvis du ændrer "opførsel".
Samtidig har jeg hørt flere lærere sige, at årskarakteren er et udtryk for, hvad læreren tror, at du ville kunne score til eksamen - og hvis du således ikke har haft styr på dit stof/været aktiv hele året, er det svært at få en høj karakter.

Meeen, det varierer nu meget fra fag til fag, og om det er mundtligt eller skriftligt. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2008 af blackduck

#2

Sådan kan man også godt formulerer det. Eksamen og årskarakterene skal jo gives ud fra samme lærerplan.

#0

Det er teknisk set som #1 skriver. Ofte vil det være sådan, at en standpunktskarakter afspejler de sidste par måneder, og årskarakteren er en mere reel samlet vurdering. Men formelt er der ingen forskelle på standpuntkskaraktere og årskaraktere, det er præcis det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2013 af Lolzman300

#1 & #3

Hej.

Kunne I ikke lige være søde at sende mig et link til loven der siger at dette gælder.. Jeg tror nemlig også selv på at det er sådan, at årskaratererene bør/skal gives ud fra dit standpunkt på samtidigt niveau, men vil dog gerne have en lov omkring det, evt. fra undervisningsministeret :)

 

Mvh

Lolzman300


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2022 af Albertosaurusrex

Hej #4

Nu er jeg godt nok ca. 10 år for sent på den, men det drejer sig i dag om bekendtgørelsen om de gymnasiale uddannelser (hvor den gældende er dd. BEK nr 497 af 18/05/2017). I §21 fremgår følgende;

§ 21. Institutionen evaluerer elevens faglige standpunkt blandt andet ved brug af standpunktskarakterer og interne prøvekarakterer.

Stk. 2. En standpunktskarakter udtrykker graden af elevens opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i den relevante læreplan og i forhold til det tidspunkt, hvor standpunktskarakteren gives. En intern prøvekarakter udtrykker graden af opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i forhold til den stillede opgave

Her er det specielt stk. 2 man skal lægge vægt på.

Mvh.


Skriv et svar til: Årskarakter - hvad baseres de på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.