Matematik
sidder mit i en mat. eksamen!!!
06. juni 2008 af
Nissen1964 (Slettet)
hey.. jeg mangler lidt hjælp til en eksamensopgave.
Gødningsenheder x - Kornudbytte f(x)
0 300
50 982
a) Beregn en forskrift for funktionen,
b) Beregn det antal gødningsenheder, der fordobler kornudbyttet?
på forhand tusinde tak
Gødningsenheder x - Kornudbytte f(x)
0 300
50 982
a) Beregn en forskrift for funktionen,
b) Beregn det antal gødningsenheder, der fordobler kornudbyttet?
på forhand tusinde tak
Svar #1
06. juni 2008 af JacobJensen (Slettet)
Fandme da nej om jeg vil hjælpe dig, hvis det er en eksamen !
Lad være med at hjalp ham svindleren!
Lad være med at hjalp ham svindleren!
Svar #2
06. juni 2008 af blackduck (Slettet)
Haha, det er da en klasseoverskrift. Hvis man har nosser nok til at skrive det fortjener man hjælp :) (omend jeg formoder, at vedkommende ikke sidder midt i en mat-eksamen, men blot laver et eksamenssæt i matematik).
Det er en eksponentiel udvikling af formen f(x)=b*a^x
Du bestemmer a således:
^{\frac{1}{50-0}}=1,024
$)
Da du kan se, at f(0)=300 må b=300. Altså er forskriften f(x)=300*1,024^x. For at bestemme fordoblingskonstanten siger du:

altså 29,2 gødningsenheder.
Det er en eksponentiel udvikling af formen f(x)=b*a^x
Du bestemmer a således:
Da du kan se, at f(0)=300 må b=300. Altså er forskriften f(x)=300*1,024^x. For at bestemme fordoblingskonstanten siger du:
altså 29,2 gødningsenheder.
Skriv et svar til: sidder mit i en mat. eksamen!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
