Matematik
andengradsligning a, b og c?
06. juni 2008 af
lalalaaaa (Slettet)
er det korrekt at a angiver om grenene går op eller ned?
og c angiver skæringen med y-aksen?
Men hvad med b?
og c angiver skæringen med y-aksen?
Men hvad med b?
Svar #3
06. juni 2008 af Blomsten (Slettet)
Det er næsten korrekt. b = f'(0) - det er helt rigtigt.
Men det er bestemt IKKE hældningen, idet:
f(x) = ax^2 + bx + c =>
f'(x) = 2ax + b
hældningen af tangenten er alså 2a og b er så skæringen mellem y-aksen og tangtenten.
For god ordens skyld, vil jeg bare sige, at hældningen til et 2. gradspolynomium er kontakt, da denne er en lineær funktion - så det giver ikke mening at snakke om hældningen ved y-aksen, da denne er den samme, som hældningen alle andre steder.
Men det er bestemt IKKE hældningen, idet:
f(x) = ax^2 + bx + c =>
f'(x) = 2ax + b
hældningen af tangenten er alså 2a og b er så skæringen mellem y-aksen og tangtenten.
For god ordens skyld, vil jeg bare sige, at hældningen til et 2. gradspolynomium er kontakt, da denne er en lineær funktion - så det giver ikke mening at snakke om hældningen ved y-aksen, da denne er den samme, som hældningen alle andre steder.
Svar #4
06. juni 2008 af ibibib (Slettet)
#3
f '(x) = 2ax+b er differentialkvotienten og ikke tangentens ligning.
Du finder tangentens hældning ved y-aksen ved at indsætte x=0 i f '(x):
f '(0) = 2a·0+b = b.
f '(x) = 2ax+b er differentialkvotienten og ikke tangentens ligning.
Du finder tangentens hældning ved y-aksen ved at indsætte x=0 i f '(x):
f '(0) = 2a·0+b = b.
Skriv et svar til: andengradsligning a, b og c?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
