Almen studieforberedelse (AT)

Metode i religion og biologi

06. juni 2008 af diskolady (Slettet)
Hej. Jeg skal op i AT på mandag, men jeg har rigtig svært ved at få formuleret mine metoder. Jeg har indtil videre skrevet:


Biologi er et naturvidenskabeligt fag. Det indebærer at man opstiller en hypotese omkring det valgte emne. En hypotese er en antagelse, som er grundlaget for undersøgelsen inden for det bestemte emne, som man ønsker bevis for. Formålet er, at man herefter skal gennem undersøgelsen (forsøg/eksperimenter) fastslå om ens hypotese er sand, eller om den skal forkastes. Ud fra det valgte emne har jeg tilegnet mig viden gennem bøger og surf på internettet.

Religion er herimod en humanistisk metode. Man skal her sørge for at forstå fænomener. For at få fuldført dette på bedste vis, går det ud på, at læse og analysere/fortolke tekster. Der bruges derfor tekstanalyse og hermeneutik. Begreberne består i at nærlæse og analysere teksten, hvorefter tekstens mening fortolkes. For at sætte religion i perspektiv, har jeg valgt at analysere en etisk tekst, som i dette tilfælde viser to synspunkter for abort. Jeg har benyttet mig af en model, som er opsummeret på, hvordan man arbejder med etiktekster

Er mine metoder så den hypotetiske-induktive metode?

På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,

Mht din beskrivelse af dine metoder: Du skal skrive de metoder DU bruger og ikke hvad man bør eller skal gøre inden for eksempelvis videnskab - Gå direkte til sagen.

Hvis du har flere spørgsmål - så spørg endelig.

Pjuske
 


Skriv et svar til: Metode i religion og biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.