Matematik
Deskriptiv statistik!!!!
07. juni 2008 af
FieDitlevsen (Slettet)
Hej, har virkeligt brug for hjælp da jeg skal op til mat eksamen.
Hvordan beregner man frekvensen for både ugrupperede og grupperede obs?
Og hvordan finder man kvartilerne?
På forhånd tak for hjælpen. :)
Hvordan beregner man frekvensen for både ugrupperede og grupperede obs?
Og hvordan finder man kvartilerne?
På forhånd tak for hjælpen. :)
Svar #1
07. juni 2008 af JoachimD (Slettet)
Man beregner frekvensen ved at dividere hver hyppighed med det samlede antal observationer.
Du kan finde kvartilerne vha. af din lommeregner, eller også kan du tegne en sumkurve, med den kumulerede frekvens opad y-aksen og observationer udad x-aksen. Ved at begynde på y-aksen ved 25%, 50% og 75%, og gå vandret ud til sumkurven og derefter lodret ned til x-aksen finder du kvartilsættet.
(25% = 1. kvartil, 50% = median, 75% = 3. kvartil)
Du kan finde kvartilerne vha. af din lommeregner, eller også kan du tegne en sumkurve, med den kumulerede frekvens opad y-aksen og observationer udad x-aksen. Ved at begynde på y-aksen ved 25%, 50% og 75%, og gå vandret ud til sumkurven og derefter lodret ned til x-aksen finder du kvartilsættet.
(25% = 1. kvartil, 50% = median, 75% = 3. kvartil)
Svar #2
07. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)
#1
arh, hvor lækkert du svarede på det med kvartilerne var lige ved at oprette et indlæg om det :)
Det var godt jeg søgte før jeg oprettede et nyt :D
Du styrer kungfuis:)
arh, hvor lækkert du svarede på det med kvartilerne var lige ved at oprette et indlæg om det :)
Det var godt jeg søgte før jeg oprettede et nyt :D
Du styrer kungfuis:)
Skriv et svar til: Deskriptiv statistik!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
