Fysik
Henfald...
22. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
I en beholder med grundstoffet galium dannes i gennemsnit 1.17 Ge-71 kerner. Kernerne er radioaktive og halveringstiden er 11.2 døgn.
Efter lang tid vil antallet af kerner nærme sig en bestemt værdi. Hvilken?
Efter lang tid vil antallet af kerner nærme sig en bestemt værdi. Hvilken?
Svar #1
22. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)
Du skal bare finde ud af hvornår der dannes lige så mange kerner som der henfalder. Du kender halveringstiden
Svar #2
22. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Hmm, vil det sige at der i gennemsnit dannes 1.17 nye Ge-71 kerner hvert døgn?
Hvis ja:
Den procentdel, r, der henfalder hvert døgn:
(1-r)^11.5 = ½
1-r = ½^(1/11.2) [= Den 11.2ende rod af ½]
r = 1-½^(1/11.2)
Når der er x Ge-71 kerner henfalder der lige så mange kerner som der dannes hvert døgn:
x*r = 1.17
x = 1.17/r = 19.5 Ge-71 kerner
Hvis ja:
Den procentdel, r, der henfalder hvert døgn:
(1-r)^11.5 = ½
1-r = ½^(1/11.2) [= Den 11.2ende rod af ½]
r = 1-½^(1/11.2)
Når der er x Ge-71 kerner henfalder der lige så mange kerner som der dannes hvert døgn:
x*r = 1.17
x = 1.17/r = 19.5 Ge-71 kerner
Skriv et svar til: Henfald...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
