Matematik

løsning af et par ligninger

09. juni 2008 af synkendeskude (Slettet)
hey jeg skal til årsprøve i matematik, og hvis jeg trækker ligninger skal jeg tage udgangspunkt i nogle som er vedlagt...

1:
2x-3*(1-4x)=-x+(2x-3)*5
2x-3+12x=-x+10x-15
14x-3=9x-15
12=-5x
x=12/-5

Er den her rigtig?

En anden ligning som jeg ikke kan få til at gå på er:

2x/3+4/5=-x+1/2

Det ville være så dejligt, hvis nogen gad at hjælpe mig. :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2008 af mathon

x = 12/(-5) = -(12/5) = -2,4 er OK



(2x/3) + 4/5 = -x + 1/2 gang med 30 på begge sider for at bortskaffe nævnere

(2x/3)*30 + (4/5)*30 = -x*30 + (1/2)*30

20x + 24 = -30x + 15......

Svar #2
09. juni 2008 af synkendeskude (Slettet)

Ah på den måde!

Mange tusind tak for hjælpen! :)

Skriv et svar til: løsning af et par ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.