Almen studieforberedelse (AT)

Eksempler på talepapirer!

10. juni 2008 af wuuh_89 (Slettet)
Er der ikke nogle venlige sjæle derude, som har lyst til at smide deres talepapirer herinde i denne tråd, for mangler virkelig ngole eksempler på, hvordan man skal gribe fremlæggelsen an. Jeg har læst mange af de andre tråde, men har brug for noget konkret!

Please :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af Sus_GG (Slettet)

Jo du kan se mit talepapir.. håber det ka hjælpe dig en smule?!

Hovedemne:
Fremtid, forudsigelser og visioner

Mit emne:
Den stigende fedme – epidemi blandt børn

Kort hvad er fedme:
Hvorfor børn bliver overvægtige
Hvad kan samfundet gøre ved det
Hvad er fremtidens konsekvenser hvis tallet bliver ved med at stige

Metoder:
Idræt; (Samfundsfagligfakultet) Kvantitative metode med spørgeskemaer delt ud til børn på 10-13 år
Psykologi;(humanistiskfakultet) Teoretiske metoder af Freud (tidlige seksualdrifter, som har betydning for ens personlighed) og Mahler (beskæftige sig med tidlige følelsesmæssige relationer som har betydning for ens personlighed).
Sammenhænget mellem de 2 fag er den fortolkende metode

Fedme -> alder, højde, vægt kurver – minus BMI
Børn indtager mere end de forbrænder -> mere energi end de har brug for.

Ændringer i samfundet:
Før vs. I dag
Livsstilsændring, narcissistisk konstruktion, forældre får få børn derfor er der fokus på dem = narcissistisk kultur: STORT det(lysterne til at spise), lille jeg(logikken), og lille overjeg (normer)

Psykologisk set:
Freud: Oralfase (0-18 måneder): tidligste form for lyst -> sutter og putte ting i munden -> går på opdagelse i verden ved at putte ting i munden = ro og trøst
Barn = afhæng af mor og far omsorg
Får barnet hvad det har brug for = tryg og god verden
MEN hvis barnet ikke gør det vil barnet blive fastlåst i oralfasen -> lide af kærlighedshunger, manglende selvtillid og følelsen af ikke at være værdig at elske

Mahler: Symbiosen (0-4 uger):barnet oplever mor og sig selv som en person = tæt nærhed, når symbiosen opleves god for barnet = den første tryghed.
Dårlig symbiose -> mor vil ikke barnet nok -> manglende tryghed og dårlig nærhed -> lavt selvværd + distance problemer el. trøstespisning for at blive bekræftet
Nærhed = angst for afvigelse

Oralfasen = symbiosen => nøgleordet er (manglende) tryghed

Skoler og regering
– undervisning i sund kost og fysisk aktivitet integreres i den alm. skolegang
– forbud mod sodavands- og slik automater
- Informere forældrene om hvor vigtigt det er for dem og deres børn at dyrke motion og spise sundt.
- Flere idrætstimer

Spørgeskema + diagrammer kommer ind.

Fremtiden:
Overvægtige og fede børn = høj risiko for at forbliver overvægtige og fede når de bliver voksne, da de ikke kan komme af med de dårlige vaner-> tidlig død, tabt arbejdsfortjeneste, flere sygehuse og læge besøg, medicin osv. = vision at samfundet falder fra hinanden

Studierapport:
1 g dansk / samf.: brugte de samme metoder

Svar #2
10. juni 2008 af wuuh_89 (Slettet)

Tak, det kunne jeg godt bruge lidt af. Det er bare så svært når det varrierer fra emne til emne hvad man skal komme ind på.

Hvordan gik du så fra din egen fremlæggelse til dialogen? Lagde du op til en dialog med et spørgsmål eller...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af Sus_GG (Slettet)

nej altså da jeg havde snakket de der 10 min, begyndte de at spørge lidt ind til det jeg havde sagt også gik jeg lidt i dybden med deres spørgsmål.. men kan kun råde dig til at kunne det udenad som du skal sige i de 10 min.. det fik jeg i hvert fald ros for til min eksamen, det virker som om man er mere sikker og overbevisende så..

Svar #4
10. juni 2008 af wuuh_89 (Slettet)

Ok så vil jeg lade dem om at begynde dialogen, for kan simpelthen ikke komme på hvordan jeg skulle gå fra det ene til det andet.
Jeg kan også forholdsvis det meste af det jeg har læst og skrevet om i hoved, for det ved jeg også godt giver det bedste resultat.

Skriv et svar til: Eksempler på talepapirer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.