Matematik

Isolere x i eksponentiel og potens

10. juni 2008 af Major90 (Slettet)
Hvordan isolerer man x i henholdsvis y=b*a^x og y=b*x^a.

Er jeg på rette vej her?:
log(y)=x*log(a)+log(b)

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=537454

Og ja du er på rette vej

Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

y=b*a^x

hint: log(a^x)=log(a)*x


b*x^a
hint: tag den a.te rod (opløft i 1/a)

Svar #3
10. juni 2008 af Major90 (Slettet)

Eksponentiel:
x=log(y)/log(a)+log(b)

Er det rígtigt?

Brugbart svar (3)

Svar #4
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

y=b*a^x, hvor y, b og a alle er positive tal
<=>
y/b=a^x
<=>
log(y/b)=log(a^x)=log(a)*x
<=>
log(y/b)/log(a)=x

Svar #5
10. juni 2008 af Major90 (Slettet)

Okay den har jeg styr på det.. Mange tak for hjælpen, i appreciate it! (:

Skriv et svar til: Isolere x i eksponentiel og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.