Fysik
Ampere og Volt
11. juni 2008 af
Boggnasker2 (Slettet)
Er dette korrekt:
Ampere = spænding
Volt = strømstyrke
For min fysiklærer siger det omvendt! Jeg læste nemlig et indlæg, hvor der stod:
Jeg synes som regel det er lettest at sammenligne en ledning med en vandslange:
Volt: Hvor meget presses der på vandet for at få det til at løbe igennem. Man kan sige, det svarer til hvor meget man har skruet op for vandhanen.
Ampere: Hvor meget vand løber der rent faktisk igennem slangen.
Ampere = spænding
Volt = strømstyrke
For min fysiklærer siger det omvendt! Jeg læste nemlig et indlæg, hvor der stod:
Jeg synes som regel det er lettest at sammenligne en ledning med en vandslange:
Volt: Hvor meget presses der på vandet for at få det til at løbe igennem. Man kan sige, det svarer til hvor meget man har skruet op for vandhanen.
Ampere: Hvor meget vand løber der rent faktisk igennem slangen.
Svar #1
11. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Det er omvendt. Volt er enheden for spænding og ampere er enheden for strømstyrke.
Skriv et svar til: Ampere og Volt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
