Matematik
Differentialregning
11. juni 2008 af
kappouwee (Slettet)
Jeg har fået stillet et spørgsmål til min mundtlige eksamen der lyder:
Introducer differentialkvotienten.
Udled den generelle formel for tangentens ligning og gennemgå bestemmelse af lokalt ekstremum og monotoniforhold ved hjælp af differentialregning.
Er der nogen der har idéer til hvordan jeg gør med hensyn til at fortælle om tangentens ligning osv.
Ville det være en god idé at bruge en hel opgave hvor disse ting indgår?
Introducer differentialkvotienten.
Udled den generelle formel for tangentens ligning og gennemgå bestemmelse af lokalt ekstremum og monotoniforhold ved hjælp af differentialregning.
Er der nogen der har idéer til hvordan jeg gør med hensyn til at fortælle om tangentens ligning osv.
Ville det være en god idé at bruge en hel opgave hvor disse ting indgår?
Svar #1
11. juni 2008 af Mikkat (Slettet)
Tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er den rette linie, der går gennem (x0,f(x0)) og har hældningskoefficient f'(x0).
Da ligningen for den rette linie gennem (x0,y0) med hældningskoefficient a er
y-y0=a*(x-x0)
er tangentens ligning
y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0),
som evt. kan omskrives til
y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
Da ligningen for den rette linie gennem (x0,y0) med hældningskoefficient a er
y-y0=a*(x-x0)
er tangentens ligning
y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0),
som evt. kan omskrives til
y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
