Matematik

Talteoretisk brøk igen (TP)

12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Jeg har også selv haft problemer med at åbne opgaven på fremmede computere, så til dem, der gerne vil kunne åbne PDF'en forsøger jeg igen. Grisehønen har løst opgaven i mit gamle indlæg - jeg har endnu ikke tjekket dennes løsning. Her er PDF'en igen.

http://peecee.dk/upload/view/118677

Se evt. følgende link, hvor der står en central metode til løsning af opgaven (den er ikke let selvom man kender denne metode)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=528262

Jeg håber PDF'en kan åbnes denne gang!

Svar #1
12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Øv, denne PDF virker ligeså ringe... Ved ikke, hvad der er galt! Jeg er matematiker - ikke EDB-kyndig :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Man kan vel lige poste den, så der ikke er nogen der går glip af udfordringen :)
Talteoretisk opgave
Se på brøken (x^2?y^2)/(xy-n) = k

- Vis, at hvis alle bogstaver i udtrykket repræsenterer naturlige tal, så er det nok at se på
tilfældene, hvor d=|x-y|<2n .
? Vis endvidere, at for et konkret talsæt (n, d) findes der en løsning (x,y,j) € N hvis og kun hvis, der findes en løsning så brøken (2n?d2)/(xy-n) er et naturligt tal. - Her skal selvfølgelig stå et helt tal og ikke naturligt tal!!:)
- Udnyt dette til at bestemme hvilke værdier k kan antage for n=2 og derpå for n=3

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Brøken var (2n+d^2)/(xy-n)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Det er en super god idé, du har der, men jeg og mange andre, kan jeg se, kan slet ikke åbne dine filer. Det var måske en idé, at konverterer det til word-format ? :)

Svar #5
12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#4 eller til islam... Jeg vil gerne konvertere (mine filer altså) men de er lavet i openoffice, da formel-editoren er særdeles nem at bruge og programmet er gratis.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Openoffice kan jo også konverteres til normal wordformat.

Men jeg skal have noget søvn. Jeg har spist hvede er derfor kommet totalt ud af min døgnrytme. Alt går galt heraf!

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#5 islam ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#5) Du behøver ikke blande islam med ind i din lat****** matematikopgave :) Hvis du bare brugte knolden på de lidt mere basale ting, ja så vil du nok kunne finde en løsning til dit PDF-problem...

http://peecee.dk/upload/view/118740

Liv1988

Svar #9
12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#9 Jeg kan kun sige tak! Og spørge: kan jeg selv gøre noget lignende en anden gang?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. juni 2008 af The Master (Slettet)

hehe, så fik du en lærestreg

Svar #11
12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#2 der skal faktisk stå et naturligt tal, da


k = 2 + (2n+d^2)/(xy-n)

og brøken til sidst kan oplagt ikke give 0, men heller ikke -1, da nævneren i så fald ville blive -(2n+d^2) og da kun -n er negativ i nævneren lader dette sig ikke gøre.

Svar #12
12. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#10 så ka' jeg lære det :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#8 latterlige staves med to t'er ;) Og det er meget spændende faktisk!! Hvordan lavede du den om til word, for står nemlig med samme problem.

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#11 Hov. Ja den er god nok :) Glemte at n>0 ... :P:P

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Hmm.. Jeg må nok også hellere komme med nogen opgaver :)

Hvis 1/1-1/2+1/3-1/4+1/5-1/6+.......+1/1333-1/1334+1/1335 = p/q med p,q € N da er p deleligt med 2003.

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#9 + #13) Jeg har ikke konverteret filen direkte. Jeg startede med at hente jeres PDF-fil, hvorefter jeg åbnede et word-dokument. Så gik jeg ind i PDF-filen og trykkede på "kamera-ikonet" - som i kan se ved at downloade følgende fil:

http://peecee.dk/upload/view/118752

Også, også, også... Gik jeg tilbage til mit word-dokument og "trykkede" Ctrl + v.


Håber i er med på den,
Liv1988

PS. Hvis i ikke kan få det til at funke - så skriv til mig.. Så skal jeg nok gøre det for jer.

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. juni 2008 af DanniBred (Slettet)

#8 - virker heller ikke for mig...

#0 - sikker på, at du ikke har gemt den i .ps-format og derefter blot ændret endelsen?

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#16 Mange tak! Fuck, jeg elsker dig nu :) Så kan jeg endelig spille noget musik :) :)

#17 Hvilken version har du af Adobe?

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. juni 2008 af DanniBred (Slettet)

Jeg bruger Evince ;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. juni 2008 af DanniBred (Slettet)

hmm, det må have noget med browseren at gøre, for henter jeg filen med på min pc'er, og åbner den derfra, får jeg ingen problemer..

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.