Matematik

Basisskrift

13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)
Proposition 3
http://peecee.dk/upload/view/118819
Er der nogen der vil tegne et diagram, som kan vise det samt give en bedre forståelse for proposition 3

På forhånd tak ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af Isomorphician

...er det kun mig der aldrig kan åbne pdf-filer der linkes til?

Svar #2
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Slettet

Svar #3
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#3 Det var vel irrelevant for tråden - det giver da god mening, ik'? ;)

Svar #5
14. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

I #2 linket var til Proposition 3, som åbenbart blev slettet. :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#5 altså har en moderator vurderet at selve spørgsmålet i din tråd var irrelevant for din tråd ;) Dette er en modstrid, hvorfor denne tråd slet ikke kan eksistere og ej heller gør det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Medmindre antagelsen "en moderator begår aldrig fejl" er forkert - så er der håb forude mht. eksistensen af din tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2008 af peter lind

Det er svært at give et diagram for en matrix; men her kommer en lidt overordnet beskrivelse.
Det sværere er nok at det drejer sig om et meget generelt vektorrum; men da det rent faktisk drejer sig om koordinatbeskrivelse er det ikke meget anderledes end beskrivelse af vektorummet F^n.
Der er givet nogle gamle basisvektorer (v1,v2, ...) og et nyt sæt basisvektorer (u1,u2, ...) som kendes udtrykt som en linearkombination af v'erne eller med andre ord u'erne er givet ved koorditatsættet udtrykt ved basissættet V. Der er brugt u1=k11*v1+k21*v2+..., u2=k12*v1+k22*v2+...

En vilkårlig vektor x kan så udtrykkes entydig ved en linearkombination af de nye basisvektorer altså x=c1*u1+c2*u2+.... Sættes linearkombinationerne for u'erne ind for man så vektoren udtrykt i det gamle koordinatsystem. Resultatet er tydeligvis lineær i c'erne, så x koordinaterne udtrykt i det gamle system kan skrives som en matrix K gange c'erne som søjle. Vektoren u1 med koordinatsættet (1,0,0, ) i det nye system skal i det gamle system være de opgivne koordinatsæt for u1 altså (k11, k21,...) Dette opnår man kun på en måde nemlig ved at lade dette koordnatsæt være første søjle i K. Tilsvarende finder man ved at se på vektoren u2 at den anden søjle i K skal være koordinatsættet for u2 i det gamle system altså (k12, k22, ...)

Svar #9
15. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

tak Peter :)

Skriv et svar til: Basisskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.