Kemi

RedoX

23. september 2004 af xyz (Slettet)
Der tilsættes nu 20,0 mL 2,00 M saltpetersyre, hvorved udfældet sølv opløses, og den farveløse gas NO udvikles..

OPG.

Opskriv reaktionskemaet for den redoxreaktion, som finder sted........??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af frodo (Slettet)

tja!!

Hvad er det man tilsætter det til?
Der mangler vist lidt stoffersom reaktanter!

Svar #2
23. september 2004 af xyz (Slettet)

En kobbertråd afvejes og anbringes i 150 mL 0,250 M AgNO3 i et bægerglas.

Der forløber en reaktion, og der udfældes sølv.

a) opskriv reaktionsskemaet.

Man kan regne med, at alt det udfældede sølv lægger sig på bunden af bægerglasset. Efter et stykke tid tages kobbertråden op, tørres og vejes. Det viser sig, at dens masse er blevet 0,563 g mindre.

b) beregn de aktuelle koncentrationer af Cu2+ og Ag+ i opløsningen efter at kobbertråden er taget op.

MEN HVORDAN SKAL MAN BEREGNE DET, NÅR MAN IKKE HAR FÅET DEN "GAMLE" MASSE GIVET???

Der tilsættes nu 20,0 mL 2,00 M saltpetersyre, hvorved udfældet selv opløses, og den farveløse NO dvikles.

c) opskriv reaktionsskemaet for den redoxreaktion, som finder sted...

d) beregn den aktuelle koncentration af NO3- i opløsningen, efter at alt sølv er opløst...

MASSEN...???

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2004 af frodo (Slettet)

a) Cu(s)+2Ag+ -->Cu2+ + 2 Ag(s)

b) Du kender den masse der er gået i opløsning, beregn stofmængden idet du kender molarmassen, del med de 150 mL, og du har konc mht. Ag, så kig på reaktionsskemaets koefficienter ovenfor,

de sidste to tænker jeg lige lidt over.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2004 af frodo (Slettet)

der skal lige være et punktum imellem konc og Ag+!

Svar #5
23. september 2004 af xyz (Slettet)

hmm... mener du, jeg skal bruge de 0,563 g for massen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2004 af frodo (Slettet)

ja, det er jo netop den mængde er gået i opløsning. Og den modsvarer stogmængdemæssigt den mængde sælv,der er udfældet i forholdet 1:2

Svar #7
23. september 2004 af xyz (Slettet)

n(Cu2+) = 0,563g / 63,55g/mol = 8,86*10^-3mol

[Cu2+] = (8,86*10^-3mol)/0,150L = 5,91*10^-2M <-- Facit..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2004 af frodo (Slettet)

det må jo så være facit ja..

Svar #9
23. september 2004 af xyz (Slettet)

ok tak.. men hvad gør jeg med c og d?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2004 af frodo (Slettet)

HINT til c)¨
kobber-ionen reduceres til fast kobber, mens HNO3 reduceres til NO
regn OT og så videre når du afstemmer.

Svar #11
23. september 2004 af xyz (Slettet)

hmm

Skriv et svar til: RedoX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.