Matematik
Vektorer
25. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
I et koordinatsystem har e ret linie m parameterfremstilling (forestil dig de er ovenpå hinanden og ikke ligesom herunder)
(x,y) = (5,4) + t(4,3)
og en vektor a ved a= (2,4)
Hvordan beregner jeg så gradtallet af den spidse vinkel mellem linjen m og og vektoren a?
(x,y) = (5,4) + t(4,3)
og en vektor a ved a= (2,4)
Hvordan beregner jeg så gradtallet af den spidse vinkel mellem linjen m og og vektoren a?
Svar #1
25. marts 2003 af Lurch (Slettet)
Find vinklen mellem retningsvektoren til linien m, r=(4,3) og a vektor a=(2,4) med formlen a(prik)r=|a|*|r|*cos(v)
Jeg får cos(v)=2/(5^0,5), og derved en vinkel på 26,565 grader
Jeg får cos(v)=2/(5^0,5), og derved en vinkel på 26,565 grader
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
