Debat

Mænd og barselsorlov

16. juni 2008 af no-more-apartheid (Slettet)
Hvad mener I om følgende forslag?


En bestemt del af barselsorloven bør være øremærket til mænd - mændene skal ikke kunne overføre den til deres partner

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af ditt (Slettet)

God idé. men måske vil det være bedst hvis mænd går på barsel af egen fri vilje, fordi de har lyst til at være sammen med deres barn og ikke pga. tvang..

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2008 af Katarina000 (Slettet)

Hvis man "tvinger"(forhåbentlig har man fået børn for at tilbringe tid med dem!) måde mænd og kvinder til barselsorlov, så fjerner man begrundelsen for at fravælge kvinder der har samme kompetancer som mænd, når der skal besættes en ny stilling, og det kunne bidrager til ligestilling på arbejdsmarkedet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

#1 - Rundspørger viser faktisk også at mange mænd egentlig gerne vil have mere barsel end de egentlig har fået og at det i de situationer var kvinderne, der gjorde krav på barslen...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af Jerslev

#2: Det gør man da ikke... kvinder skal jo stadigvæk have barsel før de overhovedet har født. Det kan mænd jo af gode grunde ikke. :P
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2008 af Roman Garcia

#2
Katarina000 skrev: "Hvis man "tvinger"(forhåbentlig har man fået børn for at tilbringe tid med dem!) måde mænd og kvinder til barselsorlov, så fjerner man begrundelsen for at fravælge kvinder der har samme kompetancer som mænd"

Jeg vil ikke sige, at det er så enkelt, som du prøver at stille det op. Der kan også være andre grunde til at fravælge kvinder. Eksempelvis er mænd er oftere villige til at have arbejdsuger på ca. 50 timer end kvinder. Undersøgelser viser, at det primært er mænd der har job, hvor der kræves et stort tidsforbrug.
Når man som arbejdsgiver står med to kvalificerede ansøgere en mand og en kvinde og den ene siger, at man helst vil arbejde 40 timer, mens den anden siger, at man er klar til at arbejde 50 timer, så ved jeg godt, hvilket ansøger jeg ville vælge.
Eksempelvis i advokatbranchen er det stadigt mænd flest mænd, som bliver ansat, selvom over 60% af alle jurastuderende der bliver færdiguddannede er kvinder. Dette skyldes blandt andet, at der mange steder i branchen er kutyme for en arbejdsuge på ca. 45-50 timer.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2008 af TanteOda (Slettet)

"Eksempelvis er mænd er oftere villige til at have arbejdsuger på ca. 50 timer end kvinder. Undersøgelser viser, at det primært er mænd der har job, hvor der kræves et stort tidsforbrug."

... og hvem er det så, der må passe ungerne der hjemme, mens farmand hygger sig på jobbet?

Skriv et svar til: Mænd og barselsorlov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.