Matematik

Løsning af y=b*a^x

17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)
y/b = a^x. Hvordan løser jeg denne ligning med hensyn til x? Er det ikke noget med logaritmeregneregler?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

y/b = a^x
<=>
log(y/b)=log(a)*x
<=>
log(y/b)/log(a)=x

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

log(y/b)=x*log(a) <=>
log(y/b)/log(a)=x

Svar #3
17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Super. Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2011 af NickyB (Slettet)

Nu spørger jeg nok dumt, men er svar 1 og 2 ikke det samme eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er korrekt.


Skriv et svar til: Løsning af y=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.