Kemi
Hjælp til kemi (koncentration)
17. juni 2008 af
myself12 (Slettet)
Jaaa, har lige problemer med en opgave som skal laves til imorgen, da jeg skal til årsprøve i kemi :)
så hvis nogen lige gider at forklare mig sidste halvdel ville det være dejligt ..
Opgaven:
5,0 g natriumsulfat opløses i et totalvolumen på 500 mL. Beregn den formelle koncentration af natriumsulfat. 50 mL af den færdige opløsning overføres til en 1000 mL målekolbe. Beregn den nye koncentration af natriumsulfat og find fortyndingsgraden.
1. del
m = 5,0 g
V = 0,5 L
M = 22,99 + 32,07 + (4 * 16,00) = 119,06 g/mol
n = m/M = 5,0 g/119,06 g/mol = 0,042 mol
c = n/V = 0,042 mol / 0,5 L = 0,084 mol/L = formel koncentration af natriumsulfat.
2. Del
???
så hvis nogen lige gider at forklare mig sidste halvdel ville det være dejligt ..
Opgaven:
5,0 g natriumsulfat opløses i et totalvolumen på 500 mL. Beregn den formelle koncentration af natriumsulfat. 50 mL af den færdige opløsning overføres til en 1000 mL målekolbe. Beregn den nye koncentration af natriumsulfat og find fortyndingsgraden.
1. del
m = 5,0 g
V = 0,5 L
M = 22,99 + 32,07 + (4 * 16,00) = 119,06 g/mol
n = m/M = 5,0 g/119,06 g/mol = 0,042 mol
c = n/V = 0,042 mol / 0,5 L = 0,084 mol/L = formel koncentration af natriumsulfat.
2. Del
???
Svar #1
17. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Først finder du stofmængden af natriumsulfat i 50mL af din opløsning, med c1 = 0,084M
n = c * V = 0,084 * 0,05L = (X) (regn selv ud)
Jeg regner med, at du derefter fylder målekolben op med vand
Den fortyndede opløsning's koncentration:
c2 = n/V = (X)/1L = (X2) (regn selv ud)
Jeg er ikke klar over, om der er en bestemt måde til beregning af fortyndingsgraden, men jeg kunne forestille mig, at det var noget med c1/c2
n = c * V = 0,084 * 0,05L = (X) (regn selv ud)
Jeg regner med, at du derefter fylder målekolben op med vand
Den fortyndede opløsning's koncentration:
c2 = n/V = (X)/1L = (X2) (regn selv ud)
Jeg er ikke klar over, om der er en bestemt måde til beregning af fortyndingsgraden, men jeg kunne forestille mig, at det var noget med c1/c2
Skriv et svar til: Hjælp til kemi (koncentration)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
