Matematik

To ligninger ;)

19. juni 2008 af tipo (Slettet)
Hvordan regner jeg disse ligninger?

y=b*a i x´te og y=b*x i a´te

Kunne ikke skrive det anderledes op:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af stol (Slettet)

Det giver ingen mening. Du har to ens ligninger y = b*a^x med fire ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv hvad du gerne vil udregne ud fra disse to ligninger.

Svar #3
19. juni 2008 af tipo (Slettet)

sorry, her kommer de...

y=5*7^2 og y= 2*5^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der står jo bare.
y=5*7^2=5*49=245 og
y=2*5^2=2*25=50

Svar #5
19. juni 2008 af tipo (Slettet)

Spørgsmålet er følgende:

Foskellige typer ligninger (overskrift)

Du skal ved hjælp af selvvalgte eksempler gøre rede for hvordan man løser forskellige typer ligninger herunder 1.grads og 2.grads og følgende to typer ligninger: y=b*a^x og y=b*x^a.

Hvad skal jeg så, med det sidste. Hvordan løser jeg disse`?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Her kan du have x som den ubekendte, dvs. at de andre bogstaver har en egentlig værdi, og derfra isolere x i de to ligninger.

Svar #7
19. juni 2008 af tipo (Slettet)

Har prøvet at bikse lidt rundt med det, men kan ikke få det isoleret...

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ok.
y=b*a^x <=>
y/b=a^x <=>
log(y/b)=x*log(a) <=>
x=log(y/b)/log(a)

Og den anden.

y=b*x^a <=>
y/b=x^a <=>
x=(y/b)^(1/a)

Svar #9
19. juni 2008 af tipo (Slettet)

Tak for svaret!

Skriv et svar til: To ligninger ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.