Matematik

cirkler og linier

26. september 2004 af Kronvald (Slettet)
Hej igen

Jeg kan IKKE regne de skæringspunkter ud. mine udregninger er helt forkerte. nogen der kan tjekke dem og fortælle mig hvor fejlen er. Jeg ved efter min tegning at resultatet skal give x = 2, x = 6.

x^2 - 6x + (x - 4)^2 - 2( x - 4) = 0 .... x^2 - 6x + x^2 + 16 - 8x - 2x + 8 = 0 .... 2x^2 - 16x + 24 = 0 .... x^2 - 8x + 12 = 0 .... x = 8 +/- (sqrt 8^2 - 4 * 1 * 12) \\ 2 * 1 ..... x = 12, x = -4

Hvor går det galt ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

kan du ikke opskrive henholdsvis din linie og din cirkels lignng? har lidt svært ved at overskue din opstilling...

Svar #2
26. september 2004 af Kronvald (Slettet)

har omskrevet dem .. x-4 er min linies y-værdi som jeg sætter ind i cirklens ligning

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

øhhh, ok... men kan du ikke bare opskrive de to ligninger, som de ser ud, inden du indsætter det ene i det andet? bil gerne arbejde ud fra dem, som de ser ud fra start!!

Svar #4
26. september 2004 af Kronvald (Slettet)

cirklen : x^2 - 6x + y^2 - 2y = 0

og

Linien : x - y - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

ok...

får samme resultat som dig:
2x^2-16x+24=0

derefter løses den som andengradsligning:
d=(-16)^2-4*2*24=64=8^2

finder x-værdierne:
x=(-(-16)-8)/2*2 V x=(-(-16)+8)/2*2 <=>
x=(16-8)/4 V x=(16+8)/4 <=>
x=8/4 V x=24/4 <=> x=2 V x=6

har lidt svært ved at forklare dig, hvor det går galt, men du kan forhåbentlig se det, hvis du sammenligner vores udregninger =)

Svar #6
26. september 2004 af Kronvald (Slettet)

må indrømme jeg ikke helt forstår d .. at du tager 16^2 og 8^2 og sletter ^2 men det er jo nok rigtigt når du gør det, for resultatet er jo rigtigt. skide træls. jeg kan finde ud af alt andet, men disse opgaver driller sku ... tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2004 af frodo (Slettet)

d=b^2-4ac

Deraf ser du at -al skal i anden.

Resultatet bliver 64 som er det samme som 8^2

i formlenfor x, indgår kvadratrod(d) kvdrod(8^2)=8


Skriv et svar til: cirkler og linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.