Kemi

Hvad er en alkyl?

21. juni 2008 af Jens Holger Jensen (Slettet)
Hvad er en alkyl?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af mathon

...en alkyn CnH(2n-2) (med tredobbelt binding),
der har afgivet et H, dvs. alkyl = alkyn-radikal

CnH(2n-3)-

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2008 af lottefar (Slettet)

et univalt radikale bestående af carbon og hydrogen sat i en kæde og indgår på formlen C[n]H[2n+1]. Eksempler: methyl, ethyl & propyl etc.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2008 af mathon

rettelse
...læste for hurtigt

#2 er korrekt
...en alkan CnH(2n+2),
som har afgivet et H, dvs. alkyl = alkan-radikal

-CnH(2n+1)

en alken CnH(2n),
som har afgivet et H, dvs. alkylen = alken-radikal

-CnH(2n-1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af fie555 (Slettet)

hvad er univalt radikalt?????


Skriv et svar til: Hvad er en alkyl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.