Kemi
Hvorfor er phenoler syrer?
22. juni 2008 af
trice (Slettet)
Ja, hvorfor betegner man pheoler som syrer??
Svar #1
22. juni 2008 af mathon
når
R- er benzyl-ringen, C6H5-
kan
R-OH og H-OH
sammenlignes:
her
trækker R lidt mere i O-atomets elektroner, hvorfor det elektronegative O-atom trækker det fælles elektronpar i OH over imod sig, så O-H_bindingen i
R-OH er svagere end i H-OH
C6H5OH er således en svag syre med pKs = 9,89
der til sammenligning med
H2O med pKs = 15,74
med stærke baser fås phenolation C6H5O^(-)
R- er benzyl-ringen, C6H5-
kan
R-OH og H-OH
sammenlignes:
her
trækker R lidt mere i O-atomets elektroner, hvorfor det elektronegative O-atom trækker det fælles elektronpar i OH over imod sig, så O-H_bindingen i
R-OH er svagere end i H-OH
C6H5OH er således en svag syre med pKs = 9,89
der til sammenligning med
H2O med pKs = 15,74
med stærke baser fås phenolation C6H5O^(-)
Skriv et svar til: Hvorfor er phenoler syrer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
