Matematik

en tricky ligning

27. september 2004 af Carter (Slettet)
i et rektangel med arealet 60 er den ene side ½ længere end den anden. bregen sidernes længder.
hvordan gør jeg det?? vis det endelig tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2004 af frodo (Slettet)

den ene sides længde kaldes x:

A=x*(1,5*x)=1,5x^2 <=>
60= 1,5*x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

mener du 1.5 gange længere for da:

x*(x+x/2)=60

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

DAMN YOU FRODO!

Svar #4
27. september 2004 af Carter (Slettet)

nej ½ gang

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2004 af frodo (Slettet)

Damn Yourself!!

Med en halv gange længere, må den vel i alt blive 1,5 gange af den anden..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Man kan ikke sige 1/2 længere.


Svar #7
27. september 2004 af Carter (Slettet)

nej ffs

Svar #8
27. september 2004 af Carter (Slettet)

siden skal være ½ større ikke en ½ gang!
plzz help

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2004 af frodo (Slettet)

dvs x+1/2??

Så får du jo bare:
A=x(X+1/2)=x^2+1/2*x=60


Svar #10
27. september 2004 af Carter (Slettet)

altså den ene side er en ½ cm længere!

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2004 af erdos (Slettet)

A = (x) * (x+½) paranteserne er sidelængderne

60 = x^2 + ½x <=> x^2 + ½x - 60 = 0

Den eneste positive løsning er 7,5, der er den ene længde. Den anden er en ½ længere - altså 8.

(check: 8*7,5 = 60)

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2004 af frodo (Slettet)

<=> x= 7,5 eller x= -8

Det er klart at det kun er den positive værdi du kan bruge!

Skriv et svar til: en tricky ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.