Fysik
Hvad indeholder mest energi?
23. juni 2008 af
Gavin12345 (Slettet)
Hvad tror indeholder mest energi: vand eller damp? Hvorfor?
Svar #1
23. juni 2008 af mathon
det kommer selvfølgelig an på,
om du har SAMME masse af vand og damp
hvis du ser på faremomentet
ved omgang med
100°C varmt vand, som kan frigive afkølingsvarme
og
100°C varm vanddamp, som kan frigive fortætningsvarme + afkølingsvarme
og forestiller dig, at du får begge dele direkte på huden, hvis oprindelige temperatur var 32°C
vil
{m} g vand kunne afgive
m*(4,186 J/(g*K)*(100-32)K = (m*284,6) J/g
.............varmeafgivelse
og
{m} g vanddamp kunne afgive
m*(2490 J/g) + m*(4,186 J/(g*K)*(100-32)K = (m*2774,6) J/g =
fortætningsvarme..+..varmeafgivelse
(m*2774,6)/(m*284,6) = 2774,6/284,6 = 9,7 = ca. 10
vanddampen afgiver således næsten 10 gange så megen energi til huden,
hvorfor
man bør være omhyggeligt opmærksom på skoldningsfaren ved forsøg med vanddamp.
om du har SAMME masse af vand og damp
hvis du ser på faremomentet
ved omgang med
100°C varmt vand, som kan frigive afkølingsvarme
og
100°C varm vanddamp, som kan frigive fortætningsvarme + afkølingsvarme
og forestiller dig, at du får begge dele direkte på huden, hvis oprindelige temperatur var 32°C
vil
{m} g vand kunne afgive
m*(4,186 J/(g*K)*(100-32)K = (m*284,6) J/g
.............varmeafgivelse
og
{m} g vanddamp kunne afgive
m*(2490 J/g) + m*(4,186 J/(g*K)*(100-32)K = (m*2774,6) J/g =
fortætningsvarme..+..varmeafgivelse
(m*2774,6)/(m*284,6) = 2774,6/284,6 = 9,7 = ca. 10
vanddampen afgiver således næsten 10 gange så megen energi til huden,
hvorfor
man bør være omhyggeligt opmærksom på skoldningsfaren ved forsøg med vanddamp.
Skriv et svar til: Hvad indeholder mest energi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
