Matematik

forskrift

28. juni 2008 af Dhill (Slettet)
Den forventede levealder målt i år for nyfødte kan beskrives ved en lineær funktion f af tiden målt i antal år efter 1900.
Funktionen er f(x)=0,32x-562

Den forventede levealder målt i år for 65-årige kan beskrives ved den lineære funktion g(x)=0,053x+76, hvor x er antal år efter 1900.

a) hvordan kan funktionerne f og g benyttes til at bestemme det år, hvor den forventede levealder for nyfødte er den samme som den forventede levealder for 65-årige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2008 af allan_sim (Slettet)

Du har lavet en fejl. Prøv selv at løse den. Vi skal jo ikke lave dine lektier vel!

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Det kan de ved at man sætter de to funktioner lig hinanden, dvs. f(x)=g(x) og løser ligningen mht. x.

Svar #3
28. juni 2008 af Dhill (Slettet)

Jeg havde også først prøvet at løse den selv, men jeg tror det er forkert
Jeg har gjort det sådan:

solve(0,32x-562=0,053x+76,x)
x=2389,51
aåret er 1900+2389=4289 - er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2008 af Riemann

Din besvarelse er korrekt.

Du behøver ikke at udregne årstallet, da der kun spørges on, hvordan man skal gøre, og ikke hvad resultatet er.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2008 af ibibib (Slettet)

f(x)=0,32x-562 er forkert. Prøv igen.

Svar #6
29. juni 2008 af Dhill (Slettet)

#5 hvorfor er forskriften forkert?
jeg har brugt stat/list til at bestemme den, ud fra to kendte årstaller som er 1900 og 1975- og to forventede levealder som er 46 for år 1900 og 70 for år 1975.

og så laver jeg lineær regression og får den forskrift.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juni 2008 af Riemann

#6
hvis det er en forskrift du selv har bestemt kan du være ret sikker på, at den er forkert... har du slet ikke overvejet at f(0) er negativ (dvs., en negativ middel-levealder!)..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. juni 2008 af ibibib (Slettet)

Så skal du jo benytte punkterne (0, 46) og (75, 70). Din b-værdi skal jo blive 46, når x er antal år efter 1900.

Svar #9
29. juni 2008 af Dhill (Slettet)

åh, ja det er jo rigtigt.

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.