Matematik

trekant og vinkler, svær opgave.

06. juli 2008 af Daydark (Slettet)
kan ikke rigtig finde ud af hvad det er jeg skal gøre ved disse to opgaver:

opg. 2,002:

I trekant ABC gælder |BC|= 2|AB| og |AC| = (5/2)|AB|

a) Bestem CosC

b) Bestem areal af trekant ABC udtrykt ved c.

opg. 2,006:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB.

a) Bestem trekantens vinkler.

Det oplyses, at højden fra B er 5

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal.

(håber der er nogen der har set sådan noget før og ved hvad jeg skal gøre.)

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt cosinusrelationerne. Undervejs kan du forkorte |AB| væk.

Svar #2
06. juli 2008 af Daydark (Slettet)

okay har fået lavet 2,002 punkt a,

Brugbart svar (3)

Svar #3
06. juli 2008 af mathon

C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2ab)] =
cos^-1[((2c)^2+(2,5c)^2-c^2)/(2*(2c)*(2,5c))] =
cos^-1[(4c^2+6,25c^2-c^2)/(2*5c^2)] = cos^-1[(4+6,25-1)/10] = cos^-1[0,925] = 22,33°

B = cos^-1[(a^2+c^2-b^2)/(2ac)] = cos^-1[((2c)^2+c^2-(2,5c)^2)/(2*(2c)c)] = 108,21°

A = cos^-1[(b^2+c^2-a^2)/(2bc)] = cos^-1[((2,5c)^2+c^2-(2c)^2)/(2(2,5c)c)] = 49,46°

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juli 2008 af mathon

h_b = c*sin(A)

T = (1/2)*h_b*b = (1/2)*c*sin(A)*2,5*c = 1,25*sin(A)c^2 = 1,25*sin(49,46°)c^2 = 0,9499*c^2

Brugbart svar (2)

Svar #5
06. juli 2008 af mathon

rettelse
h_b = c*sin(A)
hører til opgave opg. 2,006

C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2ab)] =
cos^-1[((2c)^2+(1,5c)^2-c^2)/(2*(2c)*(1,5c))] =
cos^-1[(4c^2+2,25c^2-c^2)/(6c^2)] = cos^-1[(4+2,25-1)/6] = cos^-1[0,875] = 28,96°

B = cos^-1[(a^2+c^2-b^2)/(2ac)] = cos^-1[((2c)^2+c^2-(1,5c)^2)/(2*(2c)c)] = 46,57°

A = cos^-1[(b^2+c^2-a^2)/(2bc)] = cos^-1[((1,5c)^2+c^2-(2c)^2)/(2(1,5c)c)] = 104,48°

h_b = c*sin(A) hvoraf

c = h_b/sin(A) = 5/sin(104,48°) = 5,16404
b = 1,5*5,16404 = 7,75
a = 2*5,16404 = 10,33

T = (1/2)*h_b*b = (1/2)*5*7,75 = 19,38

Skriv et svar til: trekant og vinkler, svær opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.